Üniversitemiz Yöneticileri Pakistan’da Genç Kadın Akademisyenlerle

Mar 06

Üniversitemiz Yöneticileri Pakistan’da Genç Kadın Akademisyenlerle Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Türkiye Üniversite Liderlik İyileştirme Programı (TULIP) çerçevesinde Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorluk Programı çalışmalarını paydaşlarımıza aktarmak ve çalıştaylara katılmak üzere 19-24 Şubat tarihleri arasında Pakistan’da temaslarda bulundu.

Yüksek Öğretimde Liderlik pozisyonunda yer alacak kadın akademisyenlerin sayısını arttırmak ve kariyerlerinin ilk yıllarında doğru adımlar atmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen çalıştayda ayrıca Pakistanlı kadın girişimcilere iş kurarken Mentorluk ve girişimcilik alanında destek verilmesi de hedeflendi.

Yüksek öğretimde genç kadın akademisyenlerin liderlik alanında karşılaşabilecekleri sorunlar ile kadın girişimcilerin girişimcilik ve liderlik alanında aşmaları gereken engellerin temel konuları teşkil ettiği çalıştayda Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu “Yükseköğretimde Kadın Liderliğinin Dünü ve Bugünü”, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise “Kadın Liderliği ile Dönüşüm” başlıklarında sunumlarını gerçekleştirdi.

Üniversitemizin ve kadın yöneticilerimizin Pakistanlı paydaşlarımızdan yoğun ilgi gördüğü üç gün süren çalıştayda Rektörümüz ve Rektör Yardımcımız, Pakistanlı kadın girişimcilere mentorluk eğitimi de verdi.

Kadın akademisyen sayısının Avrupa Ülkelerine oranla yüksek olmasına karşın kadın lider ve yönetici sayısının çok az olması sorununun masaya yatırıldığı çalıştaylarda, Pakistanlı paydaşlarımıza Rektörümüz ve Rektör Yardımcımız tarafından ülkemizde yükseköğretim alanında kadın liderliği konusunda edinilen tecrübeler aktarıldı.

Akademik Liderlik, Kadın Liderliği, Stratejik Düşünme, Stres ve Çatışma Yönetimi başlıklarında gerçekleştirilen çalıştay iki gün sürdü.
Geleceğin kadın liderlerinin kendilerindeki gücü keşfetmeleri ve cesaretle bunu yansıtabilmeleri açısından oldukça verimli geçen Pakistan ziyaretinin son durağında Üniversitemiz yöneticileri 23-24 Şubat tarihlerinde İslamabad’da gerçekleştirilen “İslam Ülkeleri Rektörler Forumu”na katıldı.

Comsats Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen  Pakistan hükümetince desteklenen, İslam Ülkelerinden  de 300 rektörün katılımıyla gerçekleşen forumda üniversiteler arası yönetim kademesinde ilişkileri kuvvetlendirmek, araştırmaları desteklemek, ortak kaynak havuzu oluşturmayı teşvik ile değişim öğrencileri teşviki alanlarında iş birliği kurmak hedeflendi. Üniversitemiz yöneticilerinin Yüksek Öğretimde kadın liderliği konusunda yaptığı çalışmalara yönelik görüşler paylaşıldı.