Üniversitelerde Gelişim Ödülü Üniversitemizin

Mar 24

Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Türkiye Gelişim Merkezi tarafından İstanbul’da düzenlenen  “Gelişim İstanbul ‘15 Zirvesi ve Gelişim Ödülleri ‘14 Takdim Töreni”ne katıldı.

Zirvede düzenlenen oturuma Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun yanı sıra, TÜGEM Platformu Başkanı Raşit Yemişen, Küresel İletişim Merkezi İmtiyaz Sahibi Erhan Erken,  Ekonomi Danışmanı Hikmet Baydar, İSDAM Başkanı Ayhan Koç konuşmacı olarak katıldılar.

Gelişim zirvesinin ‘‘Türkiye’de Gelişim Konusuna Stratejik Bakış’’  konulu oturumuna konuşmacı olarak katılan Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu,  “Bölgesel Gelişmeler”, “Girişimci Üniversiteler”,  “Sanayi ve Üniversiteler Arası İş Birliği İmkanları” ana başlıklarında bilgiler verdi.

Rektörümüz konuşmasında, “Bir üniversitenin girişimci üniversite olabilmesi 1-2 öğretim görevlisinin iş kurması patent alması değildir. Büyük bir çoğunluğu iş kuruyorsa, patent başvurusu yapıyorsa o üniversite girişimci bir üniversitedir.  Biz işbirliği için sanayinin ihtiyaç duyduğu konularda Yüksek Lisans, Tez, TÜBİTAK ve Santez projeleri açıyoruz.” dedi.

Yükseköğretim politikaları ile kalkınma politikalarının bir koordinasyon içerisinde planlanması ve yürütülmesi gerektiğini ifade eden Rektörümüz, “Araştırmacılar, çevre ve sivil toplum kuruluşları, endüstri ve kamu kuruluşları toplum ile işbirliği yapmaya teşvik edilmelidir. Biz Üniversite olarak yerelden özele yeni bir Üniversite kurduk. Üniversiteyi parası olan herkes kurar biz Üniversitemizde Peygamber Efendimizin dediği gibi “İki günü bir olan zarardadır.’’ felsefesi ile çalışıyoruz. Toplumsal, sürdürülebilir ve kalkınma alanlarında disiplinler arasında işbirliği kuruyoruz.” şeklinde konuştu.

Üniversitemizde gerçekleştirdiğimiz ilkleri dinleyicilerle paylaşan Rektörümüz, “Türkiye’de ve Düzce’de hiç düşünülmeyen işleri planladık ve yaptık. Yerel kaynaklarımızı faaliyete geçirdik sonuçta çalışmalarımızın meyvesi olarak Avrupa Girişimcilik Ödülü’nü Yığılca Arısı Projesi ile ilk olarak Türkiye’ye getirdik. Teknoparkımızı Stanford Üniversitesi ile birlikte planladık. 8 yıl boyunca yaptığımız her işin ve harcadığımız her kuruşun hesabını her 6 ayda bir düzenlediğimiz halka açık sunumlarda verdik.” dedi.

Zirve çerçevesinde gerçekleştirilen Gelişim Ödülleri ‘14 töreninde Üniversitemiz, Üniversitelerde Gelişim Ödülü’ne layık görüldü.

,