Üçüncü Dönem Rektör Adayımızı Belirleme Seçimi Gerçekleştirildi

Nis 20

2015-2019 yıllarını kapsayan Üniversitemiz Üçüncü Dönem Rektör Adayı Belirleme Seçimi Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 384 geçerli, 12 geçersiz toplam 396 oyun kullanıldığı seçim sonuçlarına göre, Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar 301, Prof. Dr. Mehmet Akgül 68, Prof. Dr. Fehmi Erzincanlı 10, Prof. Dr. Binnur Önal 2, Prof. Dr. Mustafa Haluk Akbaş 1, Prof. Dr. Ayten Erdoğan 1, Prof. Dr. İlhan Mavioğlu 1 oy aldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan seçim programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, “Öğretim üyelerimiz, idari personelimiz ve tüm dış paydaşlarıyla son sekiz yılda Üniversitemizi değer üreten bir Üniversite haline getiren herkese teşekkür ediyorum. Seçimin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Üniversitemizde gerçekleşen ilkleri dinleyicilere sunan Rektörümüz, dersin işlenişinde, mekan seçiminde ve öğrenciye gösterilen saygı anlamında yapılan küçük değişikliklerle Teknoloji Fakültemiz öğrencilerinin bir derste 20 adet patent ve model başvurusunda bulunduğunu, yine Teknoloji Fakültemizin tüm Mühendislik Fakültelerini geride bırakarak depreme dayanıklı bina tasarım ödülü aldığını belirtti.  Kampüsümüzde temiz enerji üretildiğinden bahsederek sözlerini sürdüren Rektörümüz, Üniversitemizde fark ve fayda yaratan birçok öğretim üyemiz bulunduğunu vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, eğitim modellerinin değişmesi gerektiğinin altını çizerek, eğiticinin eğitimi gibi yeni eğitim metotları geliştirdiklerini ifade etti. Rektörümüz “Yakın zamanda Tıp eğitiminin zor konularından biri olan bağışıklık sisteminin işleyişinin drama şeklinde öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimizce anlaşılır hale getirilmesi bu yeni modellere bir örnektir.” dedi. İlimiz için, Üniversitemiz için, Ülkemiz için kendi çıkarlarını geride bırakarak çalışan herkese hakkını helal ettiğini söyleyen Rektörümüz, Üniversitemizde emeği geçen herkesten de haklarını helal etmelerini isteyerek sözlerini sonlandırdı.

Sandık Kurulu Başkanı olarak Prof. Dr. İlhan Genç, Sandık Kurulu Temsilcileri olarak da Doç Dr. Zafer Akbaş ve Yrd. Doç. Dr. Gülbin Sezen oy birliği ile seçildi.  Rektör aday adayları olarak Prof. Dr. Mustafa Haluk Akbaş, Prof. Dr. Mehmet Akgül, Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Prof. Dr. Ayten Erdoğan, Prof. Dr. Fehmi Erzincanlı, Prof. Dr. İlhan Mavioğlu ve Prof. Dr. Binnur Önal Sandık kuruluna başvurdular. Seçim programı öğretim üyelerimizin oylarını kullanmalarının ardından oy sayımıyla devam etti.

Geçerli sayılan 384 oy içinden Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar 301, Prof. Dr. Mehmet Akgül 68, Prof. Dr. Fehmi Erzincanlı 10, Prof. Dr. Binnur Önal 2, Prof. Dr. Mustafa Haluk Akbaş 1, Prof. Dr. Ayten Erdoğan 1, Prof. Dr. İlhan Mavioğlu 1 oy aldı. Yükseköğretim Kuruluna ilk altı sıradaki rektör aday adayı gönderilmesi gerektiğinden 1 oy alan üç rektör aday adayı içinden Prof. Dr. Ayten Erdoğan ve Prof. Dr. İlhan Mavioğlu kurayla seçilerek, YÖK’e bildirilecek listeye dahil edildi.

Sonuçların açıklanmasının ardından seçim programı sona erdi.