Gazilerimizin Fidanları Üniversitemizde Büyüyecek

Nis 28

Üniversitemiz ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi üyeleriyle birlikte düzenlenen “Düzce Muharip Gaziler Derneği Hatıra Ormanı” ağaç dikim töreni Konuralp Yerleşkesi girişinde gerçekleştirildi.

Törene Düzce Valisi Ali Fidan, Garnizon Komutanı Vekili Jnd. Bnb. Ersan Çetin, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, gazilerimiz ve öğretim üyelerimiz katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren  Muharip Gaziler Derneği Başkanı Vedat Nefesoğlu ”Düzce Üniversitemizle yapmış olduğumuz yazışmalarla, yerleşke içinde bir ağacımız da biz gazilerimizin olsun diye hatıra ormanı kurmak için başvurduk. Sayın Rektörümüz ve hocalarımız bu konuyu değerlendirdiler ve bize şu an bulunduğumuz yeri tahsis ettiler. Bu çalışmalarda başta Rektörümüz olmak üzere tüm emeği geçen hocalarımıza ve herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım.” dedi.

Nefesoğlu konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'na hatıra hediyesi takdim etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, “Bugün hakikaten gönül telimizi titreten bir gün, buna vesile olan derneğimize ve üyelerine çok teşekkür ediyorum.” diyerek başladığı konuşmasında, “Ağaçlar ormanlar rüzgarın kurutucu etkilerini engelliyorlar. Akarsuyun toprağı koparıp taşımasını engelliyorlar. Hava kirliliğini, gürültü kirliliğini engelliyorlar. İnsan sağlığına eğlence dinlence alanı olarak olumlu etkileri var. Erozyonu önlüyorlar. Yani ağaçlar inanılmaz bir vatan savunucusu. Muharip gazilerimiz de öyle, onlar da vatanın savunucuları. Gazilerimizle ağaçlarımızı buluşturduğumuz bu güzel etkinlik Üniversitemiz için büyük bir onur vesilesi.” dedi.

”Düzce Muharip Gaziler Derneği Hatıra Ormanı” alanında gerçekleştirilen tabela kurdele kesme töreninin ardından fidan dikim törenine geçildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi üyeleri ve protokol eşliğinde gerçekleştirilen fidan dikim töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.