Üniversitemizde Yaşam ve Kariyer Panayırı Düzenlendi

Nis 28

Üniversitemiz Kariyer Topluluğu ile Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Yaşam ve Kariyer Panayırı” (YAKA’15) Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa Düzce Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Eğitim Fakültemiz Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Kuyumcu Vardar, Düzce İşkur İl Müdürü Lütfi Güleç, Standart Profil İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ayhan İbrahim Tokcan, Küresel Öğretmen Ödülü’ne aday gösterilen öğretmen Dilek Livaneli, Erdemir Demir Çelik A.Ş. İnsan Kaynakları Yetkilisi Gülcan Kır Özçelik, Aselsan İnsan Kaynakları Direktörü Devrim Aksu, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şule Yüksel, öğretim üyelerimiz, basın mensupları ve öğrencilerimiz katıldı.

Açılış konuşmasını Üniversitemiz Kariyer Topluluğu Danışmanı Arş. Gör. Taner Atmaca’nın yaptığı programda Düzce İşkur İl Müdürü Lütfi Güleç İşkur’u tanıtan ve iş gücü piyasasıyla ilgili bilgiler veren bir konuşma gerçekleştirdi.

Program, başarılı projelere imza atan Dilek Livaneli’nin konuşmalarıyla devam etti. Dünyanın En İyi 50 Öğretmeni Ödülü’ne aday gösterilmesi ve 2012 yılında Fark Yaratan Öğretmen Ödülü gibi başarıları kazandığı Samsun’daki bir köy okulunda öğrencilerle ve köy halkıyla gerçekleştirdiği eğitim projelerini anlatan Dilek Livaneli, “Bir köy okulunda ilkleri yaşatabilmek yaşadığım en güzel duygu.” sözleriyle konuşmasını bitirdi. Programda Gülcan Kır Özçelik Erdemir’in tanıtımını yaparak işe alma aşamaları hakkında bilgiler verdi. Programın diğer konuşmacısı Devrim Aksu, Aselsan’ı tanıtan bir sunumla konuşmasına başlayıp, iş görüşmelerinde başarılı olma yollarını dinleyicilerle paylaştı.

Programın ikinci bölümünde Ayhan İbrahim Tokcan, Standart Profil hakkında dinleyicileri bilgilendirerek, şehirlerin gelişmesi ve sanayileşmesi için üniversitelerin önemine vurgu yaptı. Etkinliğin son konuşmacısı olan Şule Yüksel, girişimcilik ve iş kurma süreçleri konusu üzerinde deneyimlerini aktararak, “KAGİDER olarak girişimcilikle ilgili bilgilerimizi üniversitelerle paylaşmayı çok önemsiyoruz.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Program, konuşmacılara teşekkür plaketlerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.