Üniversitemizde Bilişim Elektrik Elektronik Enerji Günleri Düzenlendi

May 04

Üniversitemiz International Engineering for Everyone Else (IEEE) öğrenci kolu tarafından “Bilişim, Elektrik, Elektronik, Enerji Günleri” konulu etkinlik Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe Üniversitemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nedim Tutkun, ACM Soft Ware Yönetici Ortağı Lemi Orhan Ergin, Bilgisayar Mühendisleri Odası İstanbul Koordinatörü Fatih Çiftçi, Ferroli Fabrika Müdürü Elçin Tunçer, Viko Arge Müdürü Oktay Nak, Schmid Pekintaş Fabrika Müdürü Erol Topuz, 2M Kablo İş Geliştirme Mühendisi Sercan Çakaroğlu, EAE Elektrik Pazarlama Müdürü Ender Demiray, Tescom Bayi Koordinatörü Hakan Bulaç, Shunttech İş Geliştirme Mühendisleri Burak Bakacak, Hızır İlyas Seçen, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Üç gün süren etkinliğe birinci gününde açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Nedim Tutkun, bu programın öğrencilerimize sektördeki kişilerle tanışma olanağını sağladığını belirterek, etkinlikte emeği geçen öğrencilerimize ve firma yetkililerine teşekkür etti. Programın konuşmacılarından Lemi Orhan Ergin yazılım geliştirme mesleğinden ve yazılım geliştirmenin dünyadaki öneminden bahsetti. Günün ikinci konuşmacısı Fatih Çiftçi, bilgisayar mühendisliği alanında yaşadığı deneyimleri dinleyicilerle paylaşarak, ülkelerin kalkınmasında bilişim sektörü payının önemini vurguladı.

Etkinliğin ikinci gününde Elçin Tunçer, enerji verimliliği üzerinde durarak, enerji tüketim alışkanlıklarında yapılacak küçük değişikliklerin ülke ekonomimize büyük katkılar sağlayacağını belirtti. Günün ikinci konuşmacısı Oktay Nak, akıllı şehirler akıllı binalar konulu bir sunum gerçekleştirerek, akıllı evlerin ve şehirlerin insan hayatını kolaylaştıracağını, gereksiz zaman kayıplarını önleyeceğini söyledi. Günün son konuşmacısı Erol Topuz, fotovoltaik güneş enerji sistemlerinin güneş ışınlarını doğrudan elektrik enerjisine dönüştürerek enerji ihtiyacının giderilmesindeki yararlarından söz etti.

Etkinliğin üçüncü gününde birinci konuşmacı Sercan Çakaroğlu,“Satış Mühendisliği” konulu sunumunu öğrencilerimiz ile paylaştı. Çakaroğlu, “Satış Mühendisleri, topluluk karşısında konuşma , soru sorma ve cevaplama , rekabet analizi, iletişim ve  satış becerisi gibi özelliklere sahip olmalıdır.” dedi. İkinci konuşmacı Ender Demiray, Busbar Sisteminin genel özelliği ve avantajları konulu sunumunda, “Çeşitli düz boy ve modüllerden oluşan busbar kanalların modüler ek yapış ile birleştirilmesi sonucunda busbar sistemi oluşturulur. Busbar Sisteminin en önemli özelliği yangına dayanaklı olmasıdır.” diye belirtti. Üçüncü konuşmacı Hakan Bulaç, “Türkiye’de Kesintisiz Güç Kaynakları” konulu sunumunda iş tecrübelerinden örnekler vererek mühendis olmak için yapılacak işlerin tepeden tırnağa öğrenilmesi gerektiğini belirtti. Hızır İlyas Seçen, kestirimci bakım ve enerji verimliliği, motor durum izleme ve motor izlemede dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi. Etkinliğin son konuşmacısı Burak Bakacak, enerji ve enerji tüketimleriyle ilgili dinleyicileri bilgilendirdi.

Konuşmacıların sunumlarının ardından panel bölümüne geçilerek dinleyiciler ve konuşmacılar arasında bilgi akışı sağlanmasının ardından program sona erdi.