Doğan Cüceloğlu Öğrencilerimizle Buluştu

May 11

Üniversitemiz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu (DÜPDR) tarafından düzenlenen ve Doğan Cüceloğlu’nun konuk olarak katıldığı “Kişisel Gelişim” konulu seminer Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Akademik personelimiz ve öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği programın açılışını Doğan Cüceloğlu’nun ekibinden Polat Doğru yaptı. Polat Doğru, yılda sekiz seminere katıldıklarını, bu seminer programına dahil ettikleri Üniversitemizi önemsediklerini ifade ederek, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Üniversitemizde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Doğan Cüceloğlu, insanların hayatta yaptıkları seçimler üzerinde durdu. İnsanların seçimler yaparken bunun farkında olmadıklarını, bu seçimin sorumluluğunu almayarak suçu kadere yüklediklerini belirtip, “Umarım programdan ayrıldıktan sonra seçimlerinizin ne kadar farkında olduğunuz konusunda daha fazla duyarlılık geliştirirsiniz.” şeklinde konuştu.

Yaşamındaki deneyim ve derinliklerden bahseden Doğan Cüceloğlu, iletişim kelimesinin 1972’de dilimize girdiğini, bunun acı ama gerçek olduğunu söyleyerek, uygar toplum olmanın yolunun insan insana konuşmaktan geçtiğini vurguladı.

Doğan Cüceloğlu,  “Amerikalı veya İngiliz’den daha az akıllı değiliz, müthiş kapasitesi olan insanlarımız var ama bilimsel bilgiyle donatılmamışız.” sözleriyle eğitimin önemini dinleyicilerle paylaştı. Kişisel gelişim için günde en az 15 dakika kitap okumayı tavsiye eden Doğan Cüceloğlu, “Gerçek zenginliğin parasal karşılığı yoktur." sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Üniversitemiz adına Doğan Cüceloğlu’na  çiçek ve teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından program sona erdi. Program sonrası Doğan Cüceloğlu okurlarının kitaplarını imzaladı.