Hemşirelik Haftası Konferansı Düzenlendi

May 12

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Hemşirelik Haftası Konferansı” Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, British University of Nicosia Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feray Gökdoğan, Sağlık Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Şerif Demir, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Ayla Keçeci, Sağlık Yüksekokulumuz Hemşirelik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatma Eker, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, yoğun bakım alanıyla ilgilenen biri olarak hemşirelik mesleğini ve hemşirelik mesleğinin idari ve akademik sorunlarını yakından bildiğini ifade ederek, sağlık hizmetleri sisteminin ekip çalışması esasına dayandığını vurguladı. Prof. Dr. Balbay, Üniversitemizin hemşirelerine hitaben “İyi ki varsınız. İyi ki ekibimizin parçasısınız. Daha iyi yerlerde olmanız dileğiyle.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Doç. Dr. Şerif Demir, hemşirelik mesleğinin tarihçesinden bahsederek başladığı konuşmasında, hemşire sayısının ülkemiz için yeterli olmadığını, hemşirelik eğitiminin gelişmesi için daha fazla sayıda okula ve kadrolara ihtiyaç olduğunu belirtti. Doç Dr. Demir, Hemşirelik bölümünde yüksek lisans programı açma taleplerinin kabul edildiğini, fakülteleşme çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, “Hemşirelik mesleğini onurla yapmanız dileğiyle.” sözleriyle temennisini iletti.

Prof. Dr. Feray Gökdoğan, hemşireliğin teknolojiyle birlikte gelişmesi gerektiğini vurgulayarak küreselleşmeyle birlikte teknolojinin eğitim ve sağlık sektörlerini doğrudan etkilediğine dikkat çekti. Eğitimde ve uygulamada teknoloji kullanmanın önemi üzerinde duran Prof. Dr. Gökdoğan, bilgi teknolojileri ve özellikle simülasyon uygulamasının hizmet bakım maliyetlerini düşürmesi, öğrencilere deneyim sağlaması, öğrencilerin klinik bakım becerilerini geliştirmesi gibi yararları olduğunu sözlerine ekledi. Prof. Dr. Feray Gökdoğan, “Lütfen kendi mesleğinizi önemseyin, talep edin, taleplerinizin arkasında olun.” sözleriyle dinleyicilere tavsiyelerde bulundu.

Program, Hemşirelik bölümü ikinci sınıf öğrencimiz Seval Okçu’nun "Android Teknoloji ile Hemşirelik Eğitimi ve Uygulamaları" konulu sunuyla devam etti. Öğrencimizin sunumundan sonra Üniversitemiz Rock Topluluğu öğrencisi Kazım Özbek dinleyicilere kısa bir müzik dinletisi sundu.

Program, konuklara teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.