Rektörümüz ve Rektör Yardımcımız “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Üniversite Çalıştayı’nda”

May 13

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ilk kez düzenlenen "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Üniversite Çalıştayı" YÖK Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çalıştaya, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Saygıdeğer Eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden kadın akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, öğretim üyeleri ve basın mensupları katıldı.

YÖK tarafından ilk kez düzenlenen çalıştayda, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" dersinin zorunlu ders olarak müfredata entegre edilmesi, üniversitelerin akademik ve idari personeline toplumsal cinsiyet farkındalığının kazandırılması, üniversitelerde toplumsal cinsiyet eşitliğinin genel kabul görünürlüğünün sağlanması, üniversite ortamında şiddet, cinsel taciz, istismar ve mobbing konulu dört ana temada oturumlar gerçekleştirildi. Oturumlarda akademisyen ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin görüş ve önerileri alındı.

Tema çalışmalarının ardından oluşturulan raporlar, çalıştayın kapanış oturumunda tema grup başkanları tarafından okundu. Kapanış oturumunda okunan bu raporlar daha sonra YÖK’e sunuldu.

Dört tema raporunun okunmasının ardından kürsüye çıkan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, çalıştaya katılan tüm katılımcılara teşekkür ederek, raporlardaki tekliflerin en yakın tarihte kurullarda görüşüleceğini belirtti.

Çalıştay, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın kapanış konuşmasının ardından sona erdi.