Akçakoca’da Teknoloji Rüzgarı Esti

May 27

Üniversitemiz Akçakoca Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölüm Başkanlığı tarafından düzenlenen “Mezuniyet Projeleri Sergisi” Akçakoca Meslek Yüksekokulu’nda ziyarete açıldı.

Mezuniyet Sergisine, Akçakoca Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Aytekin, Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mehmet Selami Yıldız, Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. İstemi Çömlekçi, Üniversitemiz İşletme Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zafer Akbaş, Akçakoca Adliyesi Hakimlerinden Ahmet Güven Uslu, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Pazvant, kamu kurumları daire müdürleri, dernek yöneticileri, ilçe halkı, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı.

Açılış programından önce Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencimiz Yakup Kamçı tarafından hazırlanan, robotların müzik eşliğinde yaptığı dans gösterisi büyük beğeni topladı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Akçakoca Meslek Yüksekokulumuz Bilgisayar Programcılığı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Emrah Mercan, 2015 bahar döneminde ilk mezunlarını vermelerinden dolayı düzenledikleri serginin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, gelecek yıllarda yapılacak olan çalışmalar için güzel bir başlangıç olacağını söyledi. Öğr. Gör. Mercan, sergilenen projelerin öğrencilerin bir yıllık yoğun çalışmasının ürünü olduğunu vurgulayarak,  gücün bilgi ve teknolojide olduğu bir çağda, yazılım ve donanım alanında atılan adımların öneminin altını çizdi. Serginin düzenlenmesinde emeği geçen öğrencileri tebrik eden Öğr. Gör. Emrah Mercan, desteklerini esirgemeyen Akçakoca Meslek Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. İstemi Çömlekçi’ye ve sponsor firmalara teşekkür etti.

Serginin birinci gününde katılımcıların oyları ile proje birincileri, ikincileri ve üçüncüleri belirlendi. “Uzaktan Kontrollü Robot Kol Sistemi” isimli proje ile “Akçakoca Sapağı Akıllı Kavşak Sistemi” isimli proje eşit oy alarak birinciliği paylaşırken, “Bluetooth Kontrollü Akıllı Araç” isimli proje ikinci, “Plot Clock” isimli proje ise üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilerimize sponsor firmalar tarafından ödülleri takdim edildi.

Ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören sergi, 27 Mayıs 2015 Cuma akşamına kadar Akçakoca Meslek Yüksekokulumuzda ziyaret edilebilecek.