Mühendislik Fakültesi Öğrencilerimizden Büyük Başarı

May 29

Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz Ahmet Atılgan, Mustafa İrişik, Sezer Güngör ve Süleyman Usluer, Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "7. Yıldızlı Projeler Yarışması"nda, “SMART BIN” (Akıllı Çöp Kutusu) projesi ile Elektrik-Enerji Verimliliği-Enerji Kalitesi kategorisinde, 262 proje arasında büyük bir başarı göstererek, Üniversitemize üçüncülüğü getirdi.

“SMART BIN” projesi ile ilgili bilgiler veren öğrencilerimiz, projenin çöp konteynerlerinin yarattığı çevre kirliliğini önleyici nitelikte olduğunu belirterek projelenen sistemin, belediye temizlik hizmetleri birimine, çöpün istenilen seviyeye geldiğinde haber veriyor olması, çöp toplama maliyetini önemli ölçüde azaltması, az sayıda dolaşan çöp kamyonları sayesinde yakıttan tasarruf edilmesi gibi önemli yararları olacağını ifade etti. Öğrencilerimiz, petrol fiyatlarının ve personel giderlerinin yüksek olduğu yerlerde kısa sürede sistemin kendini amorti edeceğini sözlerine ekledi.

Öğrencilerimiz, “3.’lük derecesini kazanmamızda bizlere katkılarını esirgemeyen 2011-2015 Dönemi Rektör Yardımcımız ve Teknik Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İsmail Ercan’a, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fehmi Erzincanlı’ya,  Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanımız ve Proje Danışmanı Prof. Dr. Nedim Tutkun’a,  Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerimiz Doç. Dr. Ali Öztürk ile Yrd. Doç. Dr. Mehmet Uçar’a, imalat süresince destek sağlayan DÜZMAKSAN San. Tic. Şti. sahibi Mustafa Tüfekçi’ ye ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Düzce İl Temsilciliği’ne teşekkür ediyoruz.” sözleri ile projeye destek olanlara şükranlarını sundu.