Üniversitemiz Sağlık Çalışanlarına Uygulanan Şiddeti Kınadı

Haz 01

Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekim Vekili Doç. Dr. Mehmet Yaşar, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddeti kınamak amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Mehmet Yaşar, “Değerli sağlık çalışanlarımız, sağlık hizmeti sunan, şifa vesilesi olan sağlık çalışanlarına karşı uygulanan kötü muamele ve şiddeti sizlerin adına kınıyorum. Şiddeti toplum olarak hiçbir yerde mazur göremeyiz, sağlık çalışanına karşı şiddeti ise asla kabullenemiyoruz.” dedi.

Hastanemizde Beyaz Kod Uygulaması, Hukuki Yardım gibi önlemlerin alındığını ifade eden Doç. Dr. Mehmet Yaşar, “Ancak halen hedefi sadece hastalara yardım etmek olan sağlık çalışanlarına yönelik kötü söz, uygunsuz muamele ve şiddet uygulanmasını tüm toplum olarak elbirliği ile ortadan kaldırmalıyız. Bu nedenle kamuoyunun farkındalığını artırmak üzere bugün saat 15.00-15.15 arası acil servisimiz hariç sağlık hizmeti sunan poliklinik hizmetlerini durdurarak burada toplandık. İnşallah bundan sonra tekrar bu vesile ile toplanmayacağımızı temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Hekimleri ve sağlık çalışanlarını hedef alan saldırıları şiddetle kınayan ve son bulmasını isteyen Doç. Dr. Yaşar, “Hastanemizin tüm sağlık çalışanları adına Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görev yapıp, geçen hafta saldırı sonucu hayatını kaybeden meslektaşımız Dr. Kamil Furtun’un ailesine ve meslektaşlarımıza baş sağlığı, yakınlarına sabır diliyorum. Ayrıca özverili ve sabırlı çalışmalarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyor, fazla söze gerek yok diyerek sözlerimi bitiriyorum. Hepinize iyi çalışmalar diliyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Doç. Dr. Mehmet Yaşar’dan sonra söz alan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Peri Meram Arbak, görev başında saldırıya uğrayan, görev başında yaralanan, hayatını yitirenlerin kardeşleri, arkadaşları olduğunu belirterek, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin nedeninin bilimsel şeklide açıklanması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Arbak, “Sağlık çalışanlarını devlet ve meslek kuruluşları çok hassas bir şekilde korumalıdır. Bu saldırıların son olmasını diliyoruz.” sözlerinin ardından basın açıklaması sona erdi.