Yönetici Formasyonu Kazandırma Kursları Sona Erdi

Haz 10

Okul yöneticilerine yeni bir perspektifle yönetim anlayışı kazandırma amacıyla, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi ve Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Yönetici Formasyonu Kazandırma Kursları” Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programla sona erdi.

Yönetici Formasyonu Kazandırma Kursları Kapanış Programı’na Düzce Valisi Ali Fidan, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İdris Şahin, Üniversitemiz Genel Sekreteri Hasan Sadi Ateş, Eğitim Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Eğitim Fakültemiz Öğretim Üyesi ve Program Koordinatörü Doç. Dr. Engin Aslanargun, öğretim üyelerimiz, Düzce ili okul yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, formasyon kurslarına kişiliklerini ve becerilerini geliştirmek amacıyla 214 okul müdürünün katıldığını belirterek, “Eğitim kalitesini yükselten bu programın Düzce için bir milat olacağını düşünüyorum. Başta Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a, Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’na, Eğitim Fakültesi Dekanı ve ekibine teşekkür ediyorum. Üniversitenin bütün imkanlarını bize sundular.” dedi.

Program süreciyle ilgili sinevizyon gösteriminden sonra söz alan Program Koordinatörü Doç. Dr. Engin Aslanargun, gruplar halinde 214 okul müdürünün 54 saat eğitim gördüğünü söyleyerek, seminer kapsamında öğretim liderliği, vizyon, strateji geliştirme, özel eğitim hizmetleri, eğitimde kalite yönetimi, iletişim, takım çalışması gibi konularda paylaşımda bulunulduğunu ifade etti.

Okul Müdürleri adına sahneye davet edilen Düzce Fen Lisesi Müdürü Mehmet Gedik, gerek yönetim gerekse paylaşım konularında önemli bilgiler edindiklerini vurgulayarak, eğitim programının göreve yeni başlayan okul müdürlerine kısa sürede tecrübe kazandıracağına dikkat çekti. Formasyon kurslarının tanışma, kaynaşma, okul yönetimi gibi alanlarda karşılıklı görüş alışverişinde bulunma fırsatları sunduğunu ifade eden Gedik, Düzce Valisine, Rektörümüze, İl Milli Eğitim Müdürüne teşekkür etti.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın konuşmalarıyla devam etti. Rektörümüz, Üniversitemizin Yönetici Formasyonu Kazandırma projesine verdiği katkıdan dolayı duyduğu mutluluğu ve gururu dile getirerek, diğer fakültelerimizin ve il müdürlüklerinin de bu tür eğitim programları düzenlemeleri temennisinde bulundu. Rektörümüz, “Bize bu fırsatı tanıyan Valimize ve İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Motivasyon, stres, çatışma yönetimi gibi konularda bilgi ve fikir sahibi olmak büyük bir anlam ifade ediyor. Yönetim Bilimci olarak yönetim alanında en önemli unsur toplumsal liderlik modelidir.” şeklinde konuştu. Yönetici ve lider arasında farklar olduğunu belirten Rektörümüz, “Yöneticinin astları vardır. Liderin takipçileri. Hepinize, liderlik vasıflarına haiz yöneticilik anlayışı dileyerek, teşekkür ediyorum.” dedi.

Programın kapanış konuşmasında Düzce Valisi Ali Fidan, toplumların gelişmişlik seviyesinin eğitim sistemlerindeki kaliteyle tanımlandığını, ülkemizin ve Düzce’nin gelişmesinde herkese büyük sorumluluklar düştüğünü ifade ederek, çağın gereklerine uygun araç gereçlerle donatılmış modern eğitim kurumları oluşturulması gerektiğinin altını çizdi. Vali Ali Fidan, “Sorunların üstüne giden, sorun çıkmadan önleyen, inisiyatif alan yönetici tarzına ihtiyaç var. Bu eğitim çalışmalarını önemsiyorum. Bu vesileyle başta Düzce Üniversitesi Rektörü olmak üzere, Eğitim Fakültesi Dekanı ve yardımcısı, İl Milli Eğitim Müdürüne teşekkür ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından verilen kokteyl ile sona erdi.