Üniversitemizin Avrupa Birliği Proje Başarısı

Haz 17

Üniversitemiz, Avrupa Gönüllü Hizmeti (EVS) kapsamında koordinatör ve gönderen kuruluş olarak akredite olup, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu Ulusal Ajans’ın Gençlik Programı çerçevesinde 2012/R2 döneminde yaptığı projelerle hibe almaya hak kazandı. AB Bakanlığı’ndan tebrik yazısı da alan Üniversitemiz; proje çalışmalarına devam ederek,  Avrupa Birliği ile toplumsal uyumu geliştirmek için gençler arasında dayanışma, hoş görü ve Avrupalılık bilincini arttırmak, kültürel çeşitlilik, girişimcilik ve çevre sorunları konularında gönüllülük faaliyetlerini geliştirmek amacıyla oluşturulan projelerle birçok gencimizi yurt dışına gönderdi.

Bu bağlamda, Üniversitemiz Gümüşova Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Zeynep Özmen’in Koordinatörlüğü ve Teknik Eğitim Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercan Özgan’ın yürütücülüğünde “Düzce Gençliği Polonya’da, Let's Go To The Europe, European Opportunities, European Opportunities 5” isimli projelerde Üniversitemiz ile Polonya, Portekiz, Letonya, İtalya arasında proje ortaklıkları gerçekleştirildi.

Son olarak “European Opportunities For Duzce 6” adlı projenin nihai raporunu da tamamlayan Üniversitemizin proje faaliyetleri devam ediyor.