İngilizce Öğretmenliği Bölümüyle Öğrencilerimiz Çağın Ruhunu Yakalayacak

Haz 22

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Dülger, 2015-2016 eğitim öğretim yılında ilk kez öğrenci alacak olan İngilizce Öğretmenliği bölümümüz ile ilgili bilgilerini kamuoyuyla paylaştı.

Yrd. Doç. Dr. Osman Dülger, “Yabancı dil, özellikle de İngilizce, çağımızda bireylerin edinmesi gereken ve başka alanlara da transferi en mümkün olan beceriler arasındadır. Bu yönüyle ele aldığımızda, günümüzde yabancı dil bilmeden neredeyse hiçbir eğitim ve becerinin tek başına yeterli olmadığını, iyi derecede bir yabancı dil bilenlerin de işgücü piyasasında kolaylıkla kendilerine yer edinebildiklerini görüyoruz.” dedi.

İngilizce Öğretmenliği lisans programına öğrenci alabilmek için Rektörümüzün ve Dekanımızın destekleriyle akademik altyapılarını oluşturduklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Osman Dülger, 2015-2016 eğitim öğretim yılında İngilizce Öğretmenliği bölümüne 40 öğrenci alarak öğretime başlayacaklarını ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Dülger, bölüm öğrencilerine sunulacak eğitimin ana hatlarıyla Alan Bilgisi, Meslek Bilgisi ve Genel Kültür kategorilerinden oluştuğunu, öğrencilerimizin ilgi, ihtiyaç ve isteklerine bağlı olarak bir dizi seçmeli dersin de müfredata eklendiğini vurgulayarak, öğrencilerimizin İngilizcenin yanı sıra ikinci yabancı dil öğrenme imkânı elde edeceğini de sözlerine ekledi.

Üniversitemizde yeni açılacak olan İngilizce Öğretmenliği bölümünün öğrencilere sunacağı fırsatlar hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Osman Dülger, “Yabancı dil öğretimine uygun olarak hazırlanmış eğitim mekanlarımız, her türlü görsel-işitsel materyallerle eğitim yapılabilen ve çağdaş teknolojilerin bir arada sunulduğu sınıflardan oluşmaktadır. Ayrıca Fakültemiz öğrencileri, Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü vasıtasıyla değişim programlarına katılarak yurtiçi-yurt dışı bilgi ve tecrübe paylaşımlarını gerçekleştirebilmektedir.” dedi.

Bölümü tercih edecek olan öğrencilerin yararlanabileceği mevcut değişim programlarından bahseden Yrd. Doç. Dr. Osman Dülger, yurtiçi yükseköğretim kurumları arasındaki öğrenci ve öğretim elemanı değişim programımız Farabi Değişim Programı, yurt dışı değişim programları olarak da Erasmus Değişim Programı ve Mevlana Değişim Programı aracılığıyla öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızın belirli sürelerle farklı yükseköğretim kurumlarına gidebileceklerine dikkat çekti. Yrd. Doç. Dr. Dülger, farklı yükseköğretim kurumlarından öğrenci ve öğretim elemanlarının da üniversitemize gelerek eğitim öğretim faaliyetlerine katılabileceklerini sözlerine ekledi.

İngilizce Öğretmenliği bölümümüzde eğitim alacak öğrencilerin çağın ruhunu yakalayabilmesi için farklı projeler üzerinde de çalıştıklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Osman Dülger,  “Örneğin, günümüzde teknolojik altyapısı yeterli akıllı sınıflar ve internet bağlantısı sayesinde gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki üniversiteler arasında protokoller hazırlanarak, öğretim üyeleri ortak online dersler yapabilmekte, öğrenciler farklı üniversitelerdeki akademisyenlerin derslerine katılabilmektedir. Dolayısıyla, bir yandan yüz yüze iletişim ve eğitim programları üzerinde çalışırken diğer yandan da öğrencilerimizi gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde alanında öne çıkmış akademisyenlerle uzaktan online olarak da tanıştırmayı hedeflemekteyiz.” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Osman Dülger, kuruluşundan bugüne kadar büyük bir hızla gelişen ve başarılarıyla çeşitli ödüllere layık görülen Düzce Üniversitesi ailesi olarak, İngiliz Dili Eğitimi lisans programına katılacak öğrencilerimize, en iyi eğitim hizmetini sunabilmenin gayreti içinde olduklarını vurgulayarak sözlerini noktaladı.