Üniversitemiz Projesi Desteklenecek 35 Üniversite Arasında

Tem 09

Üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik algısının yerleşmesi ile başarılı iş fikirlerinin hayata geçirilmesi amacıyla, 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında ikincisi açılan ve TÜBİTAK’ın finanse ettiği,  “Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programları Oluşturulması ve Yürütülmesi Çağrısı” sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuca göre Üniversitemiz, projesi desteklenecek 35 üniversite arasına girme başarısı gösterdi.

Yürütücülüğünü Üniversitemiz İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Öznur Bozkurt' un üstendiği TÜBİTAK projesinden Üniversitemizde kayıtlı ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler ile öğretim elemanları faydalanabilecek. Türkiye' de ilk kez bir devlet üniversitesinde açılan, girişimcilik yüksek lisans programına sahip olan Üniversitemizde proje kapsamındaki eğitimler Kasım ayı itibari ile başlayacak.

Başvurusu kabul edilen üniversitelerin sundukları projelerde proje yürütücüsü olarak görev alan personele ve diğer proje personeline her ay için Proje Teşvik İkramiyesi verilecek. Ayrıca üniversitelerin proje kapsamında sundukları toplantı ve organizasyon giderleri ile üniversite dışından alınacak eğitimlerin masrafları %100 hibe desteği şeklinde TÜBİTAK tarafından karşılanacak.

2014 yılında ilk başvurularını alan ve 14 üniversitenin desteklendiği “Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programları Oluşturulması ve Yürütülmesi Çağrısı”, bu yıl 17 Şubat - 10 Nisan 2015 tarihleri arasında açık kalmış, 61 üniversite çağrıya başvuru yapmıştır. Alanında uzman kişilerce oluşturulan panellerde gerçekleştirilen değerlendirme neticesinde 35 üniversite desteklenmeye hak kazanmıştır.