DÜ-TÖMER İlk Mezunlarını Verdi

Tem 13

Üniversitemiz bünyesinde, 2014-15 eğitim-öğretim yılında kurulup faaliyete geçen “Üniversitemiz Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi” (DÜ-TÖMER), Türkçe öğrenmek için yurt dışından gelen ilk kursiyerlerini mezun etti.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene, Rektör Yardımcımız ve TÖMER Müdürü Prof. Dr. İlhan Genç, DÜ-TÖMER’de görev yapan öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Programım açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Ünlü, beş aydır yoğun bir eğitim maratonunun sonlandırdıklarını ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Ünlü, “Çok yorulduk ama bu güne ulaştık. Hepinize teşekkür ediyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç’e desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, başlangıçta zorlu bir süreçten geçtiklerini, bu zorlukları sabırla aştıklarını belirterek, “Üniversitemizi tercih ettiniz. İnşallah önümüzdeki yıl da dilediğiniz Fakültemizde olursunuz. Ailenize selamlarımızı götürün. Siz bizim ilk öğrencilerimizsiniz. Tebrik ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

Sertifika Töreni, uluslararası nitelikteki sertifikaların mezun öğrencilere takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyelerinin çalışmaları ve desteğiyle faaliyete geçen DÜ-TÖMER, yine Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyeleri vasıtasıyla eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. DÜ-TÖMER, Üniversitemiz çatısı altında Türkçe öğrenmek isteyen yabancı öğrencilere ve kursiyerlere, multimedya tabanlı dil eğitimi vermesinin yanı sıra öğrencilerine sadece Türkçe öğretmekle kalmıyor; aynı zamanda Türk kültürünü ve medeniyetini de onlara tanıtarak, Üniversitemizin “Değer Üreten Üniversite” hedefine katkı sağlıyor.