Üniversitemiz Ankara Tercih Fuarında Yoğun İlgi Gördü

Tem 13

Eket Fuarcılık tarafından “Doğru Tercih Doğru Gelecek” sloganıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Üniversite Tercih Fuarı, Ankara Congresium’da tercih yapacak üniversite adaylarını ağırladı. Fuarda Üniversitemizin tanıtımı da gerçekleştirildi.

Üniversite adaylarına, devlet ve vakıf üniversiteleri hakkında bilgi sahibi olma, üniversite tercihi konusunda doğru ve isabetli karar verme imkanı sunulan fuarın açılış konuşmasını Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt yaptı. Bozkurt,  fuarın üniversite tercih aşamasında olan gençlerin kararlarını kolaylaştırmak amacıyla düzenlendiğini ve öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandığını söyledi. Erol Bozkurt, "Fuar, Türkiye'de üniversite tercihi yapacak öğrenciler için hem üniversiteleri hem de öğretim üyelerini yakından tanımaları için büyük fırsat. Öğrencilerin burada gerçekleştirilen söyleşilere katılarak üniversitelerin alanlarını, yatay ve dikey geçiş şartlarını, yurt imkanlarını öğrenmelerini istiyoruz" dedi. Erol Bozkurt, fuara sadece bu yıl tercih yapacak öğrencileri değil, önümüzdeki yıllarda üniversiteye gidecek öğrencileri de beklediklerini sözlerine ekledi.

Öğrenciler, fuar kapsamında üniversite yetkilileri ile yüz yüze görüşme imkanına sahip olmanın yanı sıra eğitim uzmanları ve üniversite rektörleri tarafından düzenlenen seminerler ile doğru tercihler, meslek seçimi ve kariyer planlama konularında bilgi sahibi olma olanağına sahip oldu. Vakıf ve devlet üniversiteleri olmak üzere toplam 67 üniversitenin katıldığı Üniversite Tercih Fuarı’nda öğrencilere üniversite tercihleri için rehberlik hizmeti de sunuldu.

Üniversitemizi İletişim ve Tanıtım Koordinatörlüğünde görev yapan Uzman Duygu Özdemir Cömert ile Emrullah Gülbahar’ın temsil ettiği fuarda, yazılı ve görsel materyaller eşliğinde Fakülte ve Yüksekokullarımız konusunda öğrenciler bilgilendirildi.  Tercih dönemi olması sebebiyle ilk kez öğrenci alacak bölümlerimiz, lisans ve ön lisans programlarımızın puan ve başarı sıralamaları ile Üniversitemizde öğrencilere sağlanan sosyal ve kültürel olanaklar anlatıldı. Üniversitemizin gerçekleştirdiği ilkler ile kazandığı başarılar hakkında adaylara ayrıntılı açıklamalarda bulunuldu.

İki gün süren ve standımızın yoğun ilgi gördüğü fuar ile üniversite adayları, bilinçli tercih yapma imkanına sahip oldu.