Mekatronik Mühendisliği Bölümüyle Daha Fazla Teknoloji

Tem 15

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ethem Toklu, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında öğrenci almaya devam edecek olan Mekatronik Mühendisliği bölümü hakkında açıklamalarda bulundu.

Teknolojinin gelişmesiyle mekanik sistemler ile elektronik sistemlerin daha fazla bütünleşmeye başladığını belirten Doç. Dr. Ethem Toklu, bu gelişmelere cevap verebilmek için mekatronik kavramının ortaya çıktığını söyledi.

Mekatronik Mühendisliğini, mekanik, elektronik ve bilgisayar teknolojilerini kullanarak ürünlerin, sistemlerin ve süreçlerin performanslarını geliştiren bir disiplin olarak tanımlayan Doç. Dr. Toklu, “Bölüm dersleri birinci sınıftan son sınıfa kadar bütünlük göstermektedir. Bu bölümü başarıyla tamamlayanlar, fikirden ürüne giden tüm süreçleri öğrenme ve uygulama yeteneğine sahip olur. İleri teknolojik ürünler geliştirebilir.” dedi.

Doç. Dr. Ethem Toklu, günümüzde coğrafi konumun öneminin iyice azaldığını, sahip olunan yönetim anlayışı, akademik kadro ve öğrenci kabiliyetlerinin ön plana çıktığını belirterek, “Artık Düzce Üniversitesi’nde de bilimsel çalışmalar uluslararası seviyede yapılabilir, ileri teknoloji ürünleri geliştirilebilir. Bunun için her türlü imkan mevcuttur. Bu imkanları en optimum, en fonksiyonel ve en faydalı şekilde kullanmak yöneticilerin becerisindedir. Bu sağlandığı zaman öğrencinin başarısı, akademisyenlerin başarısı, üniversitemizin başarısı kaçınılmaz olur.” ifadelerini kullandı.

Düzce’de Organize Sanayi Bölgelerinin ve yatırım yapan firmaların sayısının arttığını söyleyen Doç. Dr. Toklu, büyük, orta ve küçük ölçekli firmaların oluşturduğu istihdamın artarak devam ettiğini ve bu durumun mezun olan öğrencilerimize Düzce’de çalışma imkanı sağladığını sözlerine ekledi.

Doç. Dr. Ethem Toklu, “Mekatronik Mühendisliği bölümü olarak farklılıklarımız var. Eğer bu farklılıklarımızı hayata geçirebilirsek önemli bir konuma geliriz. Mezunlarımız; mekatronik sistem tasarımı, robotlar, akıllı robotlar, insan bilgisayar etkileşimi, 3D programlama konularında uzmanlaşacaktır. Bu yetenekleri ile sanayi ve iş dünyasında tercih edilen konumunda olacaklar.” dedi.

Son zamanlarda ülkemizde yapılan hamlelerle ekonomik ve teknolojik gelişmelerin hız kazandığını, bunun neticesinde de mühendislik mesleğine duyulan ihtiyacın arttığını ifade eden Doç. Dr. Toklu, mezunların bilişim, beyaz eşya, robotik sistemler ve mobil cihazlar sektörü başta olmak üzere her sektörde iş bulabileceklerini vurguladı.

Doç. Dr. Ethem Toklu, son olarak Mekatronik Mühendisliği bölümünün Düzce’ye ve ülkemize katkılarından bahsederek “Bölüm olarak ulusal bazda projeler başlatmak istiyoruz. Bunlar sektörel bazda projeler olacaktır. Bu sayede hem Üniversitemizi hem de Düzce’yi tanıtma fırsatı oluşacaktır. Bu projeler ayrıca Düzce’nin ekonomisine ve gelişimine de katkı sunacaktır.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.