Batı Karadeniz'in Efes'i Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Ağu 28

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanlığı ve  PRUSIAS ad HYPİUM Antik Kenti Bilimsel Kazı Başkanlığı görevini yürüten Yrd. Doç. Dr. Nurperi Ayengin, Konuralp antik kentinde yapılan kazı çalışmaları hakkında; Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve ilimize ziyarette bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB)Başkanı Başaran Ulusoy'a  devam eden çalışmalar ile ilgili bilgiler aktardı.

Bu sene yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkartılan tiyatronun orkestrasına giden kapı ve koridorları gezdiren Yrd. Doç. Dr. Ayengin,  Düzce kültür turizmine büyük katkı sağlayacak PRUSIAS ad HYPİUM Antik Kentinde  devam eden kazı  faaliyetlerinden bahsederek çalışmalar sonucunda ortaya çıkarılan bölümleri ziyaretçilerimiz ile gezdi.

.