Türkiye Beyazay Derneği Üniversitemizi Ziyaret Etti

Eyl 05

Türkiye Beyazay Derneği tarafından 3. Bölge Şube Başkanları toplantısı Düzce’de gerçekleştirdi. Toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva tarafından Düzce İlimize ve Derneğe yapmış olduğu katkılardan dolayı hediye takdim edildi.

Dernek Genel Başkanı Lokman Ayva ve beraberindeki üyeler, 3. Bölge Şube Başkanları toplantısının ardından Üniversitemiz Rektörlük makamına ziyaret gerçekleştirerek Üniversitemiz hakkında bilgi aldılar.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç tarafından karşılanan konuklarımıza, Üniversitemizin gelişim süreci, açılan bölümlerimiz ve Üniversitemizde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgiler verildi. Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ve beraberindeki heyete Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç tarafından hediye takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.

Rektörlük ziyaretinin ardından Heyet, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve PRUSIAS ad HYPİUM Antik Kenti Bilimsel Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurperi Ayengin eşliğinde Konuralp’te bulunan PRUSIAS ad HYPİUM Antik Kenti’ne giderek devam eden kazı çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.

Yrd. Doç. Dr. Ayengin, bu sene yapılan kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkartılan tiyatronun orkestrasına giden kapı ve koridorlar hakkındaki detayları dernek üyeleri ile paylaşırken bir yandan da kazı alanını gezdirdi. Kazı alanında gelinen noktayı ve ortaya çıkan eserleri ilgiyle takip eden Beyazay Derneği üyeleri, bol bol fotoğraf çekerek Batı Karadenizin Efesi olarak adlandırılan PRUSIAS ad HYPİUM Antik Kenti’ni çok beğendiklerini ifade ettiler. Ziyaret toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.