Yabancı Uyruklu Öğrencilerimiz İçin Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Gerçekleştirildi

Eki 02

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Üniversitemizde eğitim görmek için kayıt yaptıran, Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜ-TÖMER) Yeterlilik Belgesi olmayan yabancı uyruklu öğrenciler için Türkçe Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı yapıldı.

Üniversitemiz Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜ-TÖMER) ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı” tarafından Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sınava 69 yabancı uyruklu öğrencimiz katıldı.

Çoktan seçmeli 50 soruya cevap veren yabancı uyruklu öğrencilerimizden 34’ü başarılı oldu. Başarılı olan yabancı uyruklu öğrencilerimiz bağlı bulundukları fakülte ve yüksekokullarda eğitim-öğretime başladı.