1999 Düzce Depremini 16. Yılında Anıyoruz

Kas 11

12 Kasım 1999 Düzce Depremi, ilimizin yaşadığı en acı felaketlerden birisidir. 16 yıl önce yaşanan bu doğal afette, bine yakın insanımız hayatını kaybetmiş, binlerce vatandaşımız yaralanmıştır.

Ülkemizin ve bölgemizin deprem riski altında olduğu gerçeğinin farkında olan Düzce Üniversitesi, bu kapsamda İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından 2014 yılında Doğal Afet Sigortalar Kurumunun (DASK) düzenlediği, Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nda “En İyi Deprem Performansı Özel Ödülünü” almış, her yıl gerçekleştirdiği Düzce Deprem Çalıştayları ile deprem bilincinin uyandırılmasında önemli katkılar sağlamış, ilimiz halkının acılarını biraz olsun dindirebilmek için Üniversitemiz Konuralp Yerleşkesi’nde Deprem Şehitleri Anısına Hatıra Ormanı oluşturmuştur.

Millet olarak yaşadığımız bu acı felaketlerin tekrarlanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederek, depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü