Üniversitemizde “Global Girişimcilik Haftası 2015” Etkinlikleri Başladı

Kas 17

Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen “Global Girişimcilik Haftası 2015” kapsamında tüm hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler, Üniversitemiz Cumhuriyet Konferans Salonu’nda başladı.

Dört gün sürecek programın ilk gününe, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce KOSGEB İl Müdürü Asım Türkmen, Teknolojisi Transfer Ofisi Koordinatörü ve Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arif Özkan, Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu, Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Yunus Özmodanlı, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Açılış konuşması için kürsüye davet edilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın acil bir toplantısı olmasından dolayı programa katılamadığını belirterek, Rektörümüzün selamlarını iletti.

Üniversitemizin Girişimciliği önemli bir değer olarak gördüğünü ifade eden Prof. Dr. İlhan Genç, “Öğrencilerimizin zihni donanımlarına bu kavramı yerleştirmeye çalışıyoruz. Bu nedenle çoğu üniversitede olmamakla beraber “Girişimcilik” dersi Üniversitemizde seçmeli dersler arasında yer alıyor.” diyerek Tıp Fakültesi’nden Fen Edebiyat Fakültesi’ne, Ziraat Fakültesi’nden Mühendislik Fakültesi’ne kadar bütün branşlara dört kredilik Girişimcilik dersi koyduklarını, bu dersi alan öğrencilerimize KOSGEB’ten belge verildiğini sözlerine ekledi.

Geçmiş dönemlerde devletin iş kapısı olarak görüldüğünü söyleyen Prof. Dr. İlhan Genç, birey merkezli düşünceyle beraber bu anlayışın değiştiğini ve girişimcilik kavramının ön plana çıktığını ifade etti.

Bilginin çok değerli olduğunun altını çizen Prof. Dr. İlhan Genç, bu tür toplantıları fırsat eğitimi şeklinde gördüğünü söyleyerek, öğrencilere hitaben “Buradan alacağınız bir cümle hayatınızı değiştirebilir.” sözüyle konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmasının ardından programın panel kısmına geçildi. Panelin ilk konuşmacısı Doç. Dr. Arif Özkan, Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi’ni tanıtarak, Girişimcilik Ekosistemi hakkında bilgiler verdi.

Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Yunus Özmodanlı’nın sunumuyla devam eden panelde davetli konuşmacı, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Programı, programın başvuru koşulları ve Genç Girişimci Destekleri” konularındaki bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Panelin diğer konuşmacısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu, “Düzce Üniversitesi Teknogirişim Başarı Öyküsü” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Yrd. Doç. Dr. Emiroğlu, teknogirişim desteği aldığı çalışmasından hareketle, girişimcilik konusunun fikir ve tasarım aşamasından proje oluşum aşmasına kadar olan süreciyle ilgili bilgileri katılımcılara aktardı.

Panelin son konuşmacısı olan Düzce KOSGEB İl Müdürü Asım Türkmen, “KOSGEB ve Genç Girişimci Destekleri” konulu sunumunda, KOBİ’ler ve KOSGEB hakkında bilgiler vererek girişimcilerin, KOSGEB desteklerine erişimine ilişkin önemli bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Soru-cevap şeklinde devam eden “Global Girişimcilik Haftası 2015” etkinliğinin ilk günü, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.