Öğrencimiz Fotoğraf Başarılarıyla Dikkat Çekiyor

Kas 25

Katıldığı fotoğraf yarışmalarında kazandığı birincilik başarılarıyla dikkat çeken Üniversitemiz Uluslararası Ticaret bölümü ikincisi sınıf öğrencisi Mehmetcan Düzgün, fotoğrafçılık merakıyla başlayan ve birincilik başarılarına uzanan yolda yaşadıklarını içten bir dille anlattı.

Samsun’da doğup büyüdüğünü ve fotoğraf merakının küçük yaşlarda başladığını belirten Mehmetcan Düzgün,  2011 yılında profesyonel fotoğraf makinesi almasıyla amatör fotoğrafçılığa adım attığını söyledi.

Fotoğrafçılıkla ilgili aldığı eğitimden bahseden Mehmetcan Düzgün, “2011 yılında fotoğraf makinemi büyük bir hevesle aldım. Bir süre sonra manuel çekime merak sardım. Daha sonra bir ağabeyimle eğitim almak istedik ve kursları araştırdık. Samsun’da bulunan FOKUS derneğine başvurduk ve eğitim aldık. Hala buradaki ağabeylerimle ve ablalarımla fotoğraf gezilerine gidiyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Mehmetcan Gündüz, “Kültürümüzü, tarihimizi, insanlarımızı tanıtacak her tür fotoğraf çekiyorum. Fakat daha çok derseniz sokak fotoğrafçılığı diyebilirim. Anadolu’yu elimden geldiği kadar gezme taraftarıyım. İlk önce kendi Ülkemizin tanıtımına önem vermek istiyorum.” şeklinde konuşarak açıklamalarına devam etti.

Fotoğraf yarışmalarına katılma fikriyle ilgili düşüncelerini paylaşan Mehmetcan Gündüz, “Yarışmaları eğitim aldığım dernekte gördüm. İnsanlar yarışmalara katılıyor. Ödüller kazanıyor ve birbirlerini tebrik ediyor. Bunlar bana çok hoş geliyordu. Zamanla ben de kendimi geliştirerek katılmaya karar verdim ve meyvelerini almaya başladım.” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf yarışmalarında kazandığı önemli başarılarından söz eden Mehmetcan Gündüz, ilk olarak Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu fotoğraf yarışmasında birincilik ödülü kazandığını söyledi. Yine Kıbrıs Girne Amerikan Üniversitesi Genç Fotoğrafçılar Yarışması’nda birinci olduğunu ifade eden Gündüz,  Marmaris Uluslararası Fotoğraf Festivali kapsamında yapılan Samsung İnstagram Yarışması’nda birincilik ödülü, Fokus Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda mansiyon ve katıldığı diğer yarışmalarda birçok sergileme ödülü kazandığını sözlerine ekledi.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu fotoğraf yarışmasında birincilik ödülü beklemediğini belirten Mehmetcan Gündüz, “Birinciliği bu yarışma için beklemiyordum. Sergileme olarak düşündüğüm bir fotoğraftı.” sözüyle sonucu kendisi için sürpriz ama mutluluk verici olarak nitelendirdi.

Gençkal Kulübü İnsan Kaynakları Yönetimi Başkanlığı görevini de yürüttüğünü ifade eden Mehmetcan Gündüz, “Daha önümüzde birçok fotoğraf yarışması var. Bunlardan da başarılar bekliyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.