Üniversitemizin Katkılarıyla Ünlü Ud Sanatçısı Düzce’de Konser Verdi

Ara 04

Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müslüm Akdemir tarafından organize edilen Ud Solo Konseri’nde, uluslararası sanatçımız Mehmet Bitmez sanatını icra etti.

2004-2007 yılları arası İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda Bilimsel ve Sanatsal Etkinlikleri Düzenleme Kurulu (BİSED) Başkanlığını yürüten ve halen İTÜ Mızraplı Çalgılar Ana Sanat Dalı Başkanlığı görevini yürütmekte olan Mehmet Bitmez’in solo ud performansı dinleyicilerin beğenisini kazandı.

Konser öncesinde konuşan Üniversitemiz Sanat Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müslüm Akdemir konser ile ilgili düşüncelerini paylaşarak,  “Müzik bölümü olarak böyle değerli sanatçıları Düzcelilerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Etkinliği düzenlememizde bize yardımcı olan başta değerli Rektörümüz olmak üzere bütün yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından sahne alan usta sanatçı Mehmet Bitmez, konsere başlamadan önce tarihte yerini almış değerli ud sanatçıları hakkında bilgiler verdi.  Yanında getirdiği dört farklı ud ile sanatını sergileyen Bitmez, binlerce yıllık müzik mirasımızı oluşturan birçok kıymetli eserin yanı sıra ilk kez bu konserde seslendirdiği yeni bestesini de dinleyicilerle paylaştı. Dinleyicilere keyifli anlar yaşatan Mehmet Bitmez, konser sonunda dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Konser sonunda emeği geçen herkese teşekkür eden Mehmet Bitmez, “İnşallah icra ettiğimiz sanatla değerli üstatlarımızın bize bırakmış olduğu mirasa layık olmuşuzdur.” dedi.

Konserin bitiminde sanatçı Mehmet Bitmez’e Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İdris Şahin çiçek, Üniversitemiz Sanat Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Şenel Önaldı teşekkür belgesi takdim ederek, davetlerini kırmadığı için değerli sanatçı Mehmet Bitmez’e teşekkür ettiler.