Mevlana Haftası Mesajı

Ara 04

Hz. Mevlana, asırlar önce “Ne olursan ol yine gel” sözüyle tüm insanlığa seslenen, insanlığı kucaklayan dünyanın en büyük düşünürlerinden biridir.

Dil, din ve ırk ayrımı yapmadan gönüllerimize birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü tohumları eken Hz. Mevlana, çağlar ötesine geçerek günümüzde değerinden hiçbir şey kaybetmemiş evrensel öğretileriyle, dünyamızı aydınlatmaya devam etmektedir.

Erdemli insanlar yetiştirmeyi hedefleyen Düzce Üniversitesi, Türkiye’de ilk defa “Sevgi dersini” müfredatına koyarak Hz. Mevlana’nın sevgi ve hoşgörüye dayalı felsefesinin hayata geçirilmesini kendisine misyon edinmiştir.

Dünya ölçeğinde terör olaylarının yaşandığı günümüzde Düzce Üniversitesi olarak; tüm insanlığın, Hz. Mevlana’nın sevgi anlayışına daha sıkı sarılması gerektiğini düşünüyor, bu toprakların yetiştirdiği ender şair, düşünce adamı ve mutasavvıflardan olan Hz. Mevlana Celaleddin Rumi’yi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü