Türk Kadını Seçme ve Seçilme Hakkı Kutlama Mesajı

Ara 04

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde TBMM tarafından 5 Aralık 1934 tarihinde çıkarılan yasa ile Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın Tanınması sonucunda Türk kadınları, sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmuştur.

Elde ettiği bu haklar ile birçok alanda başarılar kazanan kadınlarımızın sürekli gelişmesine önem veren Düzce Üniversitesi, bu çerçevede Yükseköğretimde kadın liderliği konusunda öncü çalışmalar gerçekleştirmiştir. Ülkemizde ilk kez “Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme ve Güçlendirme Çalıştayı” düzenleyen Düzce Üniversitesi, Türkiye Üniversite Liderlik İyileştirme Programı (TULİP) kapsamında da ilk kez  “Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorluk Programı” gerçekleştirmiştir. Düzce Üniversitesi, TULIP markası çerçevesinde Pakistan'ın iki ayrı şehrindeki yerleşkelerde de yükseköğretimde kadın liderliğini geliştirme ve güçlendirme çalıştaylarının düzenlenmesine öncülük etmiş ve bu programlara katkıda bulunmuştur. Düzce Üniversitesi’nin bu alandaki çalışmaları Çin'de gerçekleşen Kadın Rektörler Forumu'nda da uluslararası kadın liderler topluluğuna sunulmuştur. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın Eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin katıldığı “Yükseköğretimde Kadın Liderliği: Bugün ve Gelecek” konulu panel düzenleyen Düzce Üniversitesi’nin, kadın liderliği konusundaki desteği güçlü bir şekilde devam etmektedir.

Birçok Avrupa ülkesinden önce bu haklara kavuşan kadınlarımızın bu özel günlerinin 81. yılını kutlar, sevgi ve saygılarımızı sunarız.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü