Üniversitemiz “Batı Karadeniz Üniversite Tercih Günleri”nde

Ara 21

Üniversitemiz, Eket Fuarcılık tarafından Zonguldak Dedeman Otel’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Batı Karadeniz Üniversite Tercih Günleri” etkinliğine katıldı.

Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ve Eket Fuarcılık Genel Müdürü M. Uğur Tok tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başlayan fuarda, Batı Karadeniz Bölgesindeki ortaöğretim kurumlarında eğitim-öğretim gören 6000-7000 dolayında 12. sınıf öğrencisi, rehber öğretmenleri eşliğinde stantları gezdi.

Üniversitemizi, İletişim ve Tanıtım Koordinatörlüğünden Murat Demir ile Emrullah Gülbahar ‘ın temsil ettiği fuarda tanıtım standımızı ziyaret eden öğrencilere, Üniversitemizin ilkleri, Üniversitemizde yer alan lisans ve ön lisans programları, sosyal imkanlar ile yapılan kültürel etkinlikler anlatılarak, İlimize dair merak ettikleri konular hakkında bilgiler verildi.

Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya ve Devrek Milli Eğitim Şube Müdürü Cihan Durdubaş, standımıza gerçekleştirdiği ziyarette, Üniversitemizin fuara katılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Üniversitemiz hakkında bilgiler aldı.

İki gün süren etkinlikte; YGS ve LYS Sınavı hazırlık süreci, test teknikleri, sınav motivasyonu ve stres yönetimi, kariyer planlama ve meslek seçimi gibi konularda, eğitim uzmanları tarafından verilen seminerler ile öğrencilerin sınav öncesinde bilinçlendirilmesi sağlandı.