Selçuk Özdağ’ın Katılımlarıyla Üniversitemizde Kafes İsimli Sinema Gösterimi Düzenlendi

Ara 21

Üniversitemiz Kültür Topluluğu tarafından düzenlenen “Kafes” isimli sinema filminin gösterimi, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Film gösteriminden önce Manisa Milletvekili Dr. Selçuk Özdağ, Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ile Belediye İl Meclis Üyeleri,  Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından film gösterimine geçildi. Film gösterimine,  Manisa Milletvekili Dr. Selçuk Özdağ, Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, Ayşe Keşir,  Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Gülaçtı ve İl Yönetimi ile davetli misafirler ve öğrencilerimiz katıldı.

Film gösterimine geçilmeden önce Üniversitemiz Kültür Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Uğur Güvenç, bir konuşma gerçekleştirdi. Doç. Dr. Uğur Güvenç, Kafes filmi ile ilgili bilgiler vererek, filmin gösteriminde emeği olan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasının sonrasında film gösterimine geçildi. 12 Eylül darbesini anlatan “Kafes” isimli sinema filmi, izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Sinema gösteriminin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Duygusal içerikli bir konuşma gerçekleştiren Üniversitemiz Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ, hem lise hem de üniversite yıllarında darbe dönemlerini yaşadığını ifade ederek sözü Manisa Milletvekili Dr. Selçuk Özdağ’a bıraktı.

“Biz bu topraklara 1071’de gelmedik, 960’lı yıllarda geldik. Kılıçtan önce Yunuslarla, Mevlanalarla gönülleri fethettik.” diyen Dr. Selçuk Özdağ, dünyanın en stratejik topraklarında yaşadığımızı, bu toprakları da büyük ekonomi, büyük ordu ve güçlü bir demokrasi ile koruyabileceğimizi vurguladı.

35 yıldır ilk defa bu konuyla ilgili konuştuğunu sözlerine ekleyen Dr. Selçuk Özdağ, Kafes filmindeki her şeyi yaşadığını, yedi yıl hapis yattığını, 38 gün işkence gördüğünü belirterek öğrencilerimize hitaben, “Asla ellerinize silah almayın. Konuşmayı öğrenin. Mesleğinizde en iyi olun. Cami, fabrika ve üniversite bacalarını sürekli yükseltin.” şeklinde konuştu.

Dr. Selçuk Özdağ, “Darbeler, ekonomiye, demokrasiye ve en fazla da kültürel hayat zarar verir. Bu sinema filminin gösterimine vesile olan Rektörümüze çok teşekkür ediyorum.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.