BESYO Öğrencimiz Karatede Türkiye Şampiyonu

Oca 19

Türkiye Karate Federasyonu tarafından Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası’nda, Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi Umay Tokcan, bütün rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.

Türkiye Karate Federasyonu faaliyet programı kapsamında düzenlenen ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilen şampiyonaya, 50 kulüpten yaklaşık 1.500 sporcu katıldı. Türkiye'nin en iyi karatecilerinin misafir edildiği müsabakalarda, 100 hakem görev aldı.

Umay Tokcan’ın Dünya ve Avrupa dereceleri olan başarılı bir sporcu olduğunu ifade eden Düzce Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kürşat Karacabey, Dünya Şampiyonası seçmeleri için Milli Takım Kampında olan Umay Tokcan’ı tebrik ederek, öğrencimizden başarılı sonuçlar beklediklerini sözlerine ekledi.