YEŞİLAY HAFTASI KUTLAMA MESAJI

Şub 29

1 Mart 1920 tarihinde Hilal-i Ahdar adıyla kurulan Yeşilay, halkımızı sigara, alkol ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan korumak için gönüllülük esasıyla var gücüyle çalışmaktadır.

Aile bağlarını koparan, manevi değerlerimizden bizleri günbegün uzaklaştıran zararlı alışkanlıkların giderek arttığı bu dönemde Yeşilay’ın çalışmalarının önemi yadsınamaz bir gerçektir.

Düzce Üniversitesi olarak, en önemli sosyal sorumluluğumuzun madde, alkol, sigara bağımlılığı gibi gençlerimizin geleceğinin kararmasına sebep olan bağımlılıklardan arınmasına destek olmak olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda Üniversitemizde Yeşilay Öğrenci Kulübü kurulmuş, Yeşilay Cemiyeti ile bağımlıklarla mücadele ve gençlere yönelik önleyici tedbirler hususunda işbirliği faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.

Yeşilay haftasına girdiğimiz bu günlerde, Kamuya Yararlı Cemiyetlerin başında gelen Yeşilay’ın toplumumuz ve geleceğimizin teminatı gençlerimiz için yürüttüğü onurlu çalışmalardan dolayı kutlar, bu zorlu yolda kendilerine başarılar dileriz.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü