Üniversitemizde Şiir Konuşuldu

Mar 11

Üniversitemizin 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Şiiri Konuşurduk” konulu program, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen konferansa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Akkuş, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süreyya Beyzadeoğlu, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Zengin bir edebiyata sahip olduğumuzu ifade eden davetli konuşmacı Prof. Dr. Süreyya Beyzadeoğlu, “Eski edebiyatı bilmezseniz, diğer edebiyat türlerini bilemezsiniz.” diyerek divan şairlerimizin toplumda konuşulan, söylenen beyitleri üzerinde durdu. İnsanımızın şiirle konuştuğunu belirten Beyzadeoğlu;  şair olan Osmanlı padişahlarının şiirlerinden örnekler vererek sarayda, konaklarda, evlerde söylenen şiirlerle konuşmasını süsledi. Konuşmasının sonunda öğrencilerimize tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Beyzadeoğlu, “Tarihinizi, kültürünüzü, eski edebiyatınızı ve atalarınızı çok iyi tanıyın. Eğer tanıyamazsanız, köksüz olursunuz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Programın sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. Süreyya Beyzadeoğlu’nun 50 yılını klasik edebiyata adamış, mesleğine aşık bir kişi olduğunu ifade ederek Üniversitemiz adına kendisine teşekkür etti.

“Şiiri Konuşurduk” başlıklı program, davetli konuşmacı Prof. Dr. Süreyya Beyzadeoğlu’na teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından sona erdi.