Sarsılmaz Silah Sanayi A.Ş. Kapılarını Makine Mühendisliği Öğrencilerimize Açtı

Mar 11

Üniversitemiz Makine Mühendisliği Topluluğu tarafından gerçekleştirilen organizasyonla Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri, “Isı Transferi” dersi kapsamında Sarsılmaz Silah Fabrikası’nı ziyaret etti.

Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuri Şen ile Arş. Gör. Mert Kılınçel rehberliğinde gerçekleştirilen ziyaret, bilgilendirme toplantısı ile başladı. Sarsılmaz Silah Sanayi’nin geçmişten bugüne kadar olan gelişim süreçlerinin anlatıldığı toplantıda, firmanın büyüme sürecine ilişkin önemli bilgiler verildi. Öğrencilerimizin büyük bir ilgi ile dinledikleri sunumda, fabrikadaki iş akışı hakkında önemli bilgiler öğrencilerimizle paylaşıldı.

Gezi sırasında öğrencilerle bir araya gelen Sarsılmaz Silah Sanayi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Nuri Kızıltan, üniversitede alınan teorik bilgilerin iş hayatında nasıl uygulamaya geçtiği ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak öğrencilerimizin üretim sektörü ve çalışma şartları hakkındaki sorularını yanıtladı.

Makine Mühendisliği Topluluğu Başkanı Mustafa Kiraz; düzenlenen gezinin kendisi ve arkadaşları için ufuk açıcı nitelikte olduğunu ve teknik gezilerin daha sık gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, “Bu tür teknik geziler, kariyer planlamamıza çok büyük katkılar sağlayacaktır. Dekanımız Prof. Dr. İlyas Uygur ve Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Hamit Saruhan’a destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Adeta bu geziyle yeni bir üniversite bitirdik. Teknolojinin geldiği son noktayı bu geziyle yerinde gördük’’ şeklinde konuştu.

Geziyle ilgili düşüncelerini dile getiren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur, üniversite-sanayi işbirliği bağlamında İlimizde bulunan birçok kurumsal firma ile ikili protokoller yaparak, kurumların bünyesinde bulunan mühendisleri yüksek lisans ve doktora yapmaya teşvik ettiklerini söyledi. Lisans üstü eğitimle mühendislerin hem kişisel gelişmelerini sağlamaya hem de kendi kurumlarının problemlerini çözmeye yönelik araştırma ve tezler yapmaya yönelttiklerini ifade eden Prof. Dr. Uygur, “Bu da kazan kazan durumunu sağlamakta ve sanayi-üniversite arasında sinerji oluşturarak hızlı gelişmelere olanak vermektedir. Yine lisans öğrencilerimize bölgemizdeki firmalarda sağlanan staj imkânlarıyla birlikte teorik bilgilerini uygulayarak pekiştirmelerini sağlamaktayız. Mühendislik Fakültesi uluslararası öğrenci değişimini de teşvik etmekte ve sınırlarını zorlayarak yeni neslin vizyonunu genişletmektedir.” ifadelerini kullandı.