İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Mesajı

Mar 11

İstiklal Marşı, imkansızlıklar içinde kurtuluş mücadelesi veren bir milletin hislerine tercüman olan, milletimize milli bilinç aşılayarak Kurtuluş Savaşının kazanılmasında ve Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında önemli bir yere sahip destansı bir eserdir.

Vatan Şairi Mehmet Âkif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşımız, geçmişten günümüze hür yaşayan Türk Milletinin vatanına olan düşkünlüğünü tüm gerçekliğiyle gözler önüne sererek bağımsız yaşamaya devam etme kararlılığımızın da altını çizmektedir.

Düzce Üniversitesi olarak, İstiklal Marşı’yla ortaya konan inanç ve güvenin, günümüzde ihtiyacımız olan milli birlik ve beraberliğimizi artırmasını diliyor, bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milli Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü