Öğrencilerimize Ses Kullanımı ve Diksiyon Eğitimi Verildi

Mar 16

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü Başkanlığı tarafından “Diksiyon Eğitimi ve Ses Kullanımı” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Sınıf ortamında gerçekleştirilen seminerin davetli konuşmacısı Atos Çağrı Merkezi Eğitim Uzmanı Oktay Kendirci, diksiyon ve ses kullanımıyla ilgili bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı. Çağrı merkezi çalışanlarının ses kullanımı ve ses hijyeni konusunda sahip olması gereken bilgiler ve bu bilgilerin hayata geçirilmesi hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Oktay Kendirci, sesin tarihi gelişimi üzerine yapılan araştırmaların yol gösterici olduğunu söyleyerek çağrı hizmetlerinin yerine getirilmesinde anlaşılır ve net konuşmanın, işin kalitesini belirlediğinin altını çizdi.

Doğru nefes teknikleriyle, ses ve nefes sorunlarının ortadan kaldırılabileceğini belirten Oktay Kendirci, kişinin fiziksel yapısına bağlı sesle ilgili kusurların, uygun çalışma teknikleri ile kolaylıkla telafi edilebileceğini, şive ve dil kusurlarının çeşitli alıştırmalarla hızlıca giderilebileceğini dile getirdi. Düz yazı ve şiir okumanın vurgu ve tonlamayı geliştirdiğini ifade eden Kendirci, tekerleme çalışmalarıyla da dile hız ve akıcılık kazandırıldığını sözlerine ekledi.

Ses kullanımıyla ilgili çeşitli çalışmaların da yapıldığı seminerde Oktay Kendirci, öğrencilerimize uygulamalı olarak harf çalışması, diyafram nefes egzersizleri, çene, dil ve okuma çalışmaları yaptırarak artikülasyon ve konuşma kusurlarının giderilmesi ile temrin çalışması konularında bilgiler verdi.

Soru-cevap şeklinde devam eden program, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Özge Akşehirli tarafından Eğitim Uzmanı Oktay Kendirci’ye teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından sona erdi.