Orman Haftası

Mar 21

Dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından biri olan ormanlar, ekolojik dengenin korunması ve canlı yaşamının devam etmesi konusunda çok önemli görevler üstlenmektedir.

Dünyanın akciğeri konumundaki ormanlarımız; bitki ve hayvan soylarının devamı, erozyonun ve çığ oluşumun önlenmesi ve havanın temizlenmesi gibi birçok faydalı doğa olayını gerçekleştirmektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (S.A.V) “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz.” hadisi şerifi, dinimizin doğaya ve canlılara ne derece önem verdiğini göstermektedir.

Başta ormanlarımız olmak üzere çevre ve doğal kaynaklarımız konusunda uluslararası düzeyde değer üreten Üniversitemiz Orman Fakültesi, birçok etkinlik ve bilimsel proje yürüterek zengin orman sahalarına sahip İlimiz ve Bölgemiz için öncü çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda Ülkemizde ilk kez Uluslararası Porsuk Ağacı Çalıştayı düzenlenmiş, Dünya bilim literatürüne Cephalaria duzceënsis (Düzce Pelemir Otu), Centaurea yaltirikii (Düzce Peygamber Çiçeği) bitki türleri ile Bursaphelenchus anamurius ve Bursaphelenchus andrassyi adları verilen iki nematod türü kazandırılmıştır. Yine Üniversitemizde tamamlanmış tek SAN-TEZ (Sanayi Tezleri Programı) projesi de Orman Fakültemizde gerçekleştirilmiştir.

Düzce Üniversitesi olarak, gelecek nesillere daha yaşanılabilir, sağlıklı ve temiz bir dünya emanet etmek için herkesi ağaç dikmeye davet ediyor, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftasını kutluyoruz.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü