Nevruz Bayramı

Mar 21

Türklerin demirden dağı eritip Ergenekon'dan çıkmasını, baharın gelişini, yeni bir günün başlangıcını temsil eden, Türk'lerde M.Ö 8. yüzyıldan beri kutlanan ve tabiatın canlanmasını ifade eden Nevruz, Orta Asya’dan Avrupa’ya uzanan bir coğrafyada birçok kültürün beraberce yaşamasına katkıda bulunan kültürel bir bayramdır.

Nevruz, kış mevsiminin sona ererek doğanın berekete dönüşmesine duyulan sevinci ve geleceğe dair beslenen ümitleri canlı tutarak, taze bir başlangıca, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan bir çağrıdır.

Düzce Üniversitesi olarak, baharın ilk günlerinde doğanın uyanmasıyla yetişen güzel bir Nevruz çiçeğinden ismini alan Nevruz Bayramı’nı kutlar; Nevruz’un, kültür coğrafyamızda yaşayan tüm insanların huzur içinde kardeşçe yaşamasına vesile olmasını dileriz.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü