Dünya Su Günü

Mar 22

İlk kez 1992 yılında Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda önerilen ve 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen Dünya Su Günü, temiz su kaynaklarının korunması ve arttırılması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 22 Mart tarihinde kutlanmaktadır.

İçme ve kullanma ihtiyacının yanı sıra Ülkemizde tarımsal sulama ve hidroelektrik enerji üretimi gibi çok önemli alanlarda gereksinimleri karşılayan su kaynakları, canlıların yaşamlarını sürdürebilmesi için de olmazsa olmaz bir öneme sahiptir.  Su kaynaklarının korunması, yeni su kaynaklarının bulunması ve bu alanda yatırımlar yapılması için herkese büyük görevler düşmektedir. Bu kapsamda temiz su kaynaklarının önemini her fırsatta vurgulayan Üniversitemiz, 22 Mart 2016 tarihinde “Dünya Su Günü Semineri” başlıklı etkinlik gerçekleştirilecektir.

Düzce Üniversitesi olarak, her damla suyun kıymetini bilmemiz ve israf etmeden kullanmamız gerektiğini düşünüyor, Dünya Su Gününü kutluyoruz.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü