DAGEM Müdürümüz Türkiye’nin En Sıra Dışı Üç Kadınından Biri

Mar 23

Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye İnovasyon Haftası İzmir 2016” etkinlikleri kapsamında, Üniversitemiz Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Türkiye’nin en sıra dışı üç kadınından biri seçilerek “Sıra Dışı Kadınlar” paneline konuşmacı olarak katıldı.

İnovasyon kavramını Anadolu’ya yaymak amacıyla düzenlenen etkinliklerin açılışına; Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, İzmir Valisi Mustafa Toprak, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ege İhracatçılar Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üniversite rektörleri,  kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Gençleri, sanatçıları, iş dünyası temsilcilerini ve akademisyenleri bir araya getiren Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri kapsamında, inovatif çalışmalarıyla öne çıkan yerli ve yabancı 44 konuşmacının başarılarının anlatıldığı çeşitli paneller düzenlendi. Kazandığı Avrupa Girişimcilik Ödülüne yönelik çalışmalarla Üniversitemizin adını dünyaya duyuran Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezimiz (DAGEM)  Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, “Sıra Dışı Kadınlar” paneline konuşmacı olarak katıldı.

Yaptığı bilimsel çalışmalar, girişimler ve etkinliklerle Türkiye’nin sıra dışı kadını seçilen, hem Üniversitemizi hem de İlimizi temsil eden Yrd. Doç. Dr. Kekeçoğlu panele davet edilerek bir başarıya daha imza attı. Sıra Dışı Kadınlar paneline DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu’nun yanı sıra Bilkent Üniversitesi Sinirbilim programından Dr. Ayça Arslan Ergül ve Kızlar Sahada projesinin kurucusu Melis Abacıoğlu Sezener de katıldı. Türkiye’nin en sıra dışı üç kadını seçilen Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Dr. Ayça Arslan Ergül ve Melis Abacıoğlu Sezener,  panelde projelerini ve başarılarını paylaşarak katılımcılara ilham kaynağı oldular.

Türkiye İnovasyon Haftası İzmir etkinliklerinde; Sıra Dışı Kadınlar panelinin yanı sıra,  İnovasyonun Sınırsızlık Masalı, Globalde İz Bırakan Türkler, Çevrenin Sesine İnovasyonla Ses Ver, Pazarlama ve Markalaşma, Çocuğun Hayal Gücü İnovasyonun Gerçek Gücü, Tasarımı Markalaştıranlar,  Girişimcinin Şifreleri ve Globalleşen Türk Mutfağı gibi birçok panel gerçekleştirildi.

İnovasyon, markalaşma ve pazarlama gibi konularda panel ve konferansların gerçekleştirildiği organizasyonda  inovasyon, her yönüyle anlatıldı. Organizasyona katılan dünyaca ünlü birçok isim, bilgi ve deneyimlerini inovasyon meraklıları ile paylaştı.