Üniversitemizden Taekwondo Savunma Sanatları Dersi

Mar 24

Mesleki ve eğitsel gelişimlerinin yanında öğrencilerinin kişisel gelişimlerine de önem veren Üniversitemiz, 2013 yılından beri uygulamalı olarak “Taekwondo Savunma Sanatları” dersi veriyor.

Seçmeli dersler kapsamındaki Taekwondo Savunma Sanatları dersi, siyah kuşak dördüncü dan taekwondo ve kick boks antrenörlüğü yapan Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Ateş tarafından veriliyor. 1986 yılından itibaren lisanslı sporcu olan ve 2006-2012 yılları arasında taekwondo hakemliği yapan Yrd. Doç. Dr. Ateş, bu ders ile Üniversitemiz öğrencilerinin beden ve ruh sağlığı gelişimine katkı sağlamak istediklerini dile getirdi.

Taekwondo Savunma Sanatları dersiyle sağlıklı öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Ali Ateş, dersin öğrencilerimizin sosyalleşmesi, birlik ve beraberlik içinde takım ruhu kazanmaları amacıyla verildiğini ifade etti.