Üniversitemizden “Şiir ve Şehir” Başlıklı Müzik ve Şiir Dinletisi

Mar 25

Üniversitemiz Edebiyat Topluluğu tarafından düzenlenen “Şiir ve Şehir” başlıklı müzik ve şiir dinletisi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa; Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Recai Özcan ile davetli misafirler ve öğrencilerimiz katıldı.

Düzce’de öğretmen olarak görev yapan Metin Işık’ın başkanlığını yaptığı grupta; klasik gitarda Ramazan Cengiz, utta Serdar Güler, kemanda Tuba Kuru ve basgitarda Zeki Çağdaş Demirbolat yer aldı. Vokalistliğini Jansey Adabaş’ın yaptığı orkestraya Gökhan Kahraman bağlama ile eşlik etti.

Metin Işık okuduğu Nehrin Yolculuğu adlı eserde, insanın yolculuğunu nehrin yolculuğuna benzeterek bir damla ile doğan insanın, yine bir damla ile en büyük derya olan Yaratana yolculuğunu şiirsel bir dille ifade etti.

Türk halk müziği ve slow pop müziği türündeki türkü ve şarkıların icra edildiği programda, Edebiyat Topluluğu Başkanı Turgut Vardi de okuduğu türkü ile gruba eşlik etti.

“Şiir ve Şehir” başlıklı etkinlik, emeği geçenlere teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.