Kanserle Savaş Haftası

Mar 31

Hücrenin olağandışı bölünüp çoğalması olarak ifade edilen kanser hastalığı, halk sağlığı açısından dünyanın en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır.

Kanser,  insan hayatını olumsuz etkilemekte ve tedavi edilmediğinde ölümcül sonuçlara yol açabilmektedir. Kanserde erken teşhis ise tedavinin başarısı için olmazsa olmaz koşuludur.

Kanser hastalığı ile etkin bir şekilde mücadele edebilmek ve zararlarını en aza indirebilmek için kanserin tüm topluma doğru bir şekilde anlatılması ve halkın bu hastalık konusunda bilinçlendirilmesi de en az tedavi kadar önem taşımaktadır.

Düzce Üniversitesi olarak hekimlerimizin doğru bilgiyi halka ulaştırabilmesine imkan sağlayan Kanserle Savaş Haftasının,  kanser hastalığıyla ilgili toplumda farkındalık oluşturulmasına büyük katkı sağladığı düşünüyor,  tüm toplumumuza sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyoruz.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü