YÖK’ten Üniversitemizde Ormancılık Meslek Yüksekokulu Kurulmasına Onay

Nis 15

Başta ormanlarımız olmak üzere çevre ve doğal kaynaklarımız konusunda uluslararası düzeyde değer üreten Üniversitemiz bünyesinde Ormancılık Meslek Yüksekokulu kurulması teklifimiz, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından uygun görüldü.

Rektörlüğümüzün, Üniversitemizde Ormancılık Meslek Yüksekokulu kurulması konusundaki teklifi, YÖK’ün 18.02.2016 tarihli Genel Kurul toplantısında incelenmiş ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu uyarınca kabul edilmiştir. Bu kapsamda Ormancılık Meslek Yüksekokulumuz, eğitim-öğretim faaliyetlerini Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı ve Kağıt Teknolojisi Programı ile yürütecek.

Bünyesine bir meslek yüksekokulu daha katan ve hızla büyüyen Üniversitemiz, ormancılık ve orman ürünleri alanında öncü çalışmalar gerçekleştirmeye devam edecek.