Akçakoca’da Mezunlar ve Öğrenciler Buluştu

Nis 29

Üniversitemiz Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Mezunlar ve Öğrenciler Buluşması: Mezuniyetten Sonra Bizi Neler Bekliyor?” başlıklı panel, Yüksekokulumuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa; Gezer Antigue Ltd. Şti Sahibi mezun öğrencimiz Yusuf Gezer ile öğretim üyelerimiz Yrd. Doç. Dr. Zeynep Mesci, Yrd. Doç. Dr. Kerem Şentürk ve Yrd. Doç. Dr. Süleyman Ağraş panelist olarak katıldı.

Program,  panelistlerin üniversite anılarını paylaşmalarıyla başladı. Kariyer hayatının,  üniversite yıllarında şekillendiğini dile getiren panelistler, çalışma hayatı süresince yaşanan tecrübelerin iyi bir kariyere sahip olmak için gereli ve önemli olduğunu vurguladı.

Çalışma hayatı süresince yaşanan zorlukların üzerine gidilmesi ve dirayetli olunması tavsiyesinde bulunan panelistler, hiçbir başarının tesadüf olmadığına ve başarı merdivenlerinin zorlu olduğuna dikkat çektiler.

Panelde, yurtdışı eğitim olanakları, yabancı dilin önemi,  turizm sektörü, alternatif iş olanakları ve akademik kariyer konularıyla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Kendi mesleki hayatlarından kesitler sunan konuşmacılar,  son sınıf öğrencilerimizin iş yaşamı ve akademik kariyerle ilgili sorduğu soruları cevaplandırdı.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen panel, davetli konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.