Markalaşmada Müşteri Odaklı Tasarım Vurgulandı

May 03

Üniversitemizin 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında, Cumayeri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Ürün Tasarımı ve Kansei Mühendisliği” konulu seminer, "Fen Edebiyat Fakültesi Kutadgu Bilig Konferans Salonu”nda gerçekleştirildi.

Seminere;  Cumayeri Meslek Yüksekokulu Müdürü, Yrd. Doç. Dr. Hasan Özdemir, davetli misafirler, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Cumayeri Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğr. Gör. Erman Zurnacı tarafından gerçekleştirilen seminerde, endüstriyel ürün tasarımında başarılı bir yaklaşım olan Kansei Mühendisliği yöntemi hakkında bilgiler verildi.

Keskinleşen piyasa koşulları ve artan ürün çeşitliliğiyle beraber müşterinin beğenisini kazanacak ve rekabet avantajı sağlayacak ürünlerin nasıl tasarlanması gerektiğiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Öğr. Gör. Erman Zurnacı, müşteri isteklerini anlamak ve müşteri odaklı ürünler üretebilmek için kullanılan Kansei Mühendisliği yönteminin avantajları ve bu yöntemi kullanan firmaların gösterdikleri başarıları örnekler üzerinden anlattı.

Öğr. Gör. Erman Zurnacı, Kansei Mühendisliği ve buna benzer müşteri odaklı yaklaşımların ürün tasarımında kullanılmasıyla rekabet gücü yüksek ve marka değeri olan ürünlerin üretilmesinin mümkün olacağını ifade etti.

Piyasada aynı özelliklere sahip birçok ürün olduğunu belirten Öğr. Gör. Erman Zurnacı, markalaşmayı ve müşteri kitlesini artırmayı hedefleyen firmalar için müşteri odaklı tasarım konusunun zorunlu olduğuna dikkat çekti.

Öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilen seminer, davetli konuşmacıya teşekkür belgesinin takdim edilmesiyle sona erdi.