İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası

May 05

1987 yılından itibaren iş sağlığı ve güvenliğinin önemini kamuoyuna duyurarak farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 4-10 Mayıs tarihleri, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası olarak kutlanmaktadır.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de meydana gelen iş kazaları ve meslek hastalıkları üzücü sonuçlar doğurmakta, maddi ve manevi kayıplara yol açmaktadır. İş yerlerinin fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve çalışanların sağlığına zarar verebilecek olumsuz etkilerin ortadan kaldırılarak güvenli bir ortam oluşturulması, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır.

İş sağlığı ve güvenliği bilincinin geliştirilmesi için çeşitli etkinlikler düzenleyen Düzce Üniversitesi olarak, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'nı kutluyor, iş kazalarının son bulmasını temenni ediyoruz.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü