Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Haltercimiz Halil Mutlu Üniversitemizde

May 06

Öğrencilerinin sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Üniversitemiz tarafından düzenlenen “Bilim Kültür ve Sanat Günleri” programı, gerçekleştirilen sosyal ve kültürel etkinliklerle devam ediyor.

Üniversitemiz öğrenci topluluklarının da desteğiyle gerçekleştirilen etkinliklerin ikinci günü, dünya ve olimpiyat şampiyonu haltercimiz Halil Mutlu’nun davetli konuşmacı olarak katıldığı söyleşi ile başladı. Söyleşiye; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kürşat Karacabey, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Söyleşiye eşlik eden Prof. Dr. Karacabey, Halil Mutlu ile dostluğunun 2004 yılında başladığını belirterek kendisini Üniversitemizde ağırlamaktan onur duyduğunu ifade etti.

Üniversitemize ikinci kez geldiğini söyleyen Halil Mutlu, antrenörü İbrahim Elmalı tarafından 9 yaşındayken Bulgaristan’da halter sporuna yönlendirildiğini dile getirdi. Başarılarını tek başına kazanmadığını, antrenörlerine güvenerek bu yola çıktığını ifade eden milli haltercimiz, “Ben mütevazi bir sporcuydum. Hayallerimde bu kadar büyük başarılar yoktu. Benim için istikrar ve azim çok önemlidir. Başarılarımı, sporu bıraktıktan sonra daha iyi anladım.” dedi.

Ülkemizde sporla eğitimin iç içe olması gerektiğini vurgulayan Halil Mutlu, Avrupa’da sporla eğitimin başarılı bir şekilde entegre edildiğini, Ülkemizde ise sporcuların eğitim veya spordan birisini seçmek zorunda bırakıldığını ifade etti. Günü kurtarma anlayışı yerine, geleceğe yatırım yapılması gerektiğine dikkat çeken Halil Mutlu, şampiyonalarda unutamadığı anılarını paylaşarak konuşmasını sonlandırdı. Söyleşinin sonunda dünya ve olimpiyat şampiyonumuz Halil Mutlu’ya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç tarafından plaket takdim edildi.

Etkinlikler kapsamında Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Yusuf Parlak’a ait eserlerden oluşan Hat ve Ebru Sergisi, söyleşi öncesinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergide, bu sanat dallarına ilgi gösteren öğrencilerimiz, hat ve ebru uygulamalarının nasıl yapıldığını yerinde görme imkanı elde etti. Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar başarılı çalışmalarından dolayı Öğr. Gör. Yusuf Parlak’a plaket takdim etti. Ortak Yaşam Alanı’ndaki stantları ziyaret eden Rektörümüz, öğrencilerimiz ve misafirlerimiz ile yakından ilgilendi.

“Bilim Kültür ve Sanat Günleri” Üniversitemiz Ortak Yaşam Alanı’nda düzenlenen eğlenceli etkinliklerle devam etti. Üniversitemiz Tılsım Grubu mini bir konser vererek etkinliklere renk kattı. Gerçekleştirilen müzik etkinliklerine katılan DJ Uğur başarılı sahne performansıyla öğrencilerimize keyifli anlar yaşattı.

Ortak Yaşam Alanı’ndaki etkinliklerin ardından Üniversitemiz Tiyatro Topluluğu’nun düzenlediği “Ay Işığında Şamata” adlı tiyatro gösterisi, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda sergilendi. Tiyatro gösterisine; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Türk tiyatrosunun önemli sanatçılarından Haldun Taner’e ait oyunun dramaturjisinde ve rejisinde Tiyatro Bölümümüz Öğr. Gör. Naciye Aksoy ve Tiyatro Topluluğu öğrencilerimiz yer aldı. İki perdelik komedi türündeki oyunda öğrencilerimiz, başarılı sahne performanslarıyla izleyicilerin takdirini kazandı. Yoğun ilginin olduğu tiyatro gösterisinde öğrencilerimiz tiyatro alanındaki yeteneklerini sergileyerek salonu dolduran katılımcılardan büyük alkış aldı.

Tiyatro gösterisinin sonrasında Ortak Yaşam Alanı’nda Maço Mehmet tarafından bir konser verildi. Birbirinden güzel şarkıları seslendiren Maço Mehmet, öğrencilerimizi coşturdu.  “Bilim Kültür ve Sanat Günleri” etkinliğinin ikinci günü, gerçekleştirilen konser ile sona erdi.