Bilim Kültür ve Sanat Günleri Etkinliklerimiz Sona Erdi

May 11

Öğrencilerinin sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Üniversitemizin düzenlediği “Bilim Kültür ve Sanat Günleri” gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Öğrenci topluluklarımızın da destek verdiği etkinliklerin dördüncü ve son günü, Üniversitemiz Tıbbi Araştırma ve Bilim Topluluğu tarafından düzenlenen “7. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi” ile başladı. Programa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İdris Şahin, Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şerif Demir, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Abdulkadir İskender, davetli konuşmacılar, öğretim üyelerimiz ve çeşitli üniversitelerden öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulkadir İskender gerçekleştirdi.  Bu tür kongrelerin;  öğrencilerimizin akademik hayata başlangıç yapmalarını sağlayacağını ve mesleklerini en iyi şekilde sergilemelerine yardımcı olacağını ifade eden Doç. Dr. İskender, geleceğe dönük projelerin gerçekleştirilmesine de katkı sağlayacağını söyledi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İdris Şahin, kongreyi düzenleyen öğrencilerimizle gurur duyduğunu dile getirerek bu programların kişilere önemli bir vizyon kazandırdığını vurguladı. Öğrencilerimizden inovatif düşünmelerini ve sosyalleşmelerini beklediklerini ifade eden Prof. Dr. Şahin, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda konuşma gerçekleştiren Üniversitemiz Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kongre Danışmanı Doç. Dr. Yıldız Değirmenci, 7. Tıp Kongresine danışman olarak katılmanın kendisini gururlandırdığını belirterek  “Bu işin mutfağında bana yer verdiği için öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

7. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner Duru’nun konuşmasıyla devam etti. Bireylerin hem kendisine hem topluma yararlı olabilmesi için anne, baba sevgisiyle yetişmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Duru, anne karnındaki çocukta yaptığı beyin cerrahisi çalışmalarından ve konuyla ilgi son gelişmelerden bahsederek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının sonrasında programın oturumlar bölümüne geçildi. Doç. Dr. Yıldız Değirmenci’nin oturum başkanlığını yürüttüğü “Hareket Bozuklukları Kliniği” başlıklı birinci oturumda tıp öğrencileri sunumlarını gerçekleştirdi. Kongredeki “Parkinson Cerrahisi” başlıklı ikinci oturumun başkanlığını yapan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Çelik, konuyla ilgili bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. İkinci oturumda da Tıp Fakültesi öğrencileri, sunumlarıyla programa katkı sağladı.

Eğitim ve eğlenceyi birleştirerek tıp eğitimine farklı bir soluk getirmek isteyen Üniversitemiz Tıp Öğrencileri Birliği, tehlikeli hastalıklara karşı farkındalık oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla “Sen Adamı Kanser Edersin: Allah İliğinizi Versin” adlı tiyatro gösterisi düzenledi. Gösterinin ardından ünlü müzik grubu “Yüksek Sadakat” bir konser verdi. Birbirinden güzel şarkılarını seslendiren ve geceye damgasını vuran Yüksek Sadakat, öğrencilerimize coşkuyla dolu bir gece yaşattı.

Bilim Kültür ve Sanat Günleri, Ortak Yaşam Alanı’nda da gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle devam etti. Üniversitemiz Havacılık ve Model Uçak Topluluğu’nun düzenlediği model uçak gösterisi, ilgiyle takip edildi. Üniversitemiz topluluklarının destekleriyle gerçekleştirilen birbirinden eğlenceli yarışlarla, öğrencilerimiz keyifli dakikalar yaşadı. Müzik topluluklarının seslendirdiği şarkılarla bir yılın yorgunluğunu üzerinden atan ve bahara merhaba diyen öğrencilerimiz, DJ Uğur’un gösterisiyle Ortak Yaşam Alanı’nda renkli görüntüler oluşturdu.

Etkinliklerimiz, Şafak Yılmaz tarafından verilen konserle devam etti. Başarılı bir sahne performansı sergileyen Şafak Yılmaz, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait birçok eseri seslendirerek güzel bir müzik ziyafeti sundu. Beğeniyle takip edilen Şafak Yılmaz, öğrencilerimizin eşlik ettiği parçalarla unutulmaz gecenin finalini yaptı.

Dört gün süresince kampüsümüzde birçok bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenlendiği program, konserin ardından sona erdi.