Üniversitemiz Hastanesi Hemşirelik Haftası Etkinliği Düzenledi

May 18

Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Hemşirelik Haftası Etkinlikleri” düzenlendi.

Hemşirelik Haftası Etkinlikleri, Üniversitemiz Hastanesi Başhemşiresi Nursel Ulusoy Koç ve Başhemşire Yardımcısı Hamide Erol tarafından Ortak Yaşam Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başladı.

Çelenk koyma töreninin sonrasında Dr. Mehmet Karav’ın konuşmacı olarak katıldığı “Anne Baba Çocuk İletişiminde Bilinçaltı Yaklaşımlar” başlıklı konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Onur Özlü, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Özmerdivenli, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Uygur Er, Prof. Dr. Şükrü Öksüz, Doç. Dr. Mehmet Yaşar, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulkadir İskender, Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kürşad Öneç,  öğretim üyelerimiz ile Üniversitemiz Hastanesi hemşireleri ve sağlık personelleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Hastanesi Başhemşiresi Nursel Ulusoy Koç, sağlık hizmetleri çalışanlarının toplum sağlığını korumak için önemli görevler üstlendiğini belirterek sağlık hizmetlerinde ekip çalışmasının önemi üzerinde durdu. Hemşirelerin bu ekibin en önemli parçalarından biri olduğunu söyleyen Nursel Ulusoy Koç, hemşirelerin mesleklerini sorumluluk bilinci içinde en iyi şekilde icra ettiklerini ifade ederek tüm hemşirelerin Hemşirelik Haftası’nı kutladı.

Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Onur Özlü, hemşireliğin tanımını yaparak sözlerine başladı. Tıp alanında meslek seçmesinde hemşirelerin etkili olduğunu söyleyen Prof. Dr. Onur Özlü, hem kişisel hem de meslek hayatında hemşirelerin kendisine olumlu katkılar sağladığını belirtti. Mesleğindeki 30 yılın 28.5 yılını ameliyathanelerde geçirdiğini dile getiren Prof. Dr. Özlü, çalışkan ve bilgili cerrahi hemşirelerin anestezi uzmanlarına çok yardımcı olduklarına dikkat çekti. Yoğun bakım hemşirelerinin de önemine vurgu yapan Prof. Dr. Onur Özlü, modern hemşirelik anlayışının hastanın psikolojik ve sosyal durumunu da kapsadığının altını çizerek tüm hemşirelere başarılar diledi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, hemşireliğin çok zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu ifade ederek hemşirelerin, sağlık sisteminin ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.  Hemşirelerin ve yardımcı sağlık personellerinin hastaya ilk dokunan ve hasta yakınlarını bilgilendiren birincil kişiler olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, zor şartlarda çalışan hemşirelerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için uğraş verdiklerini ifade ederek gece gündüz demeden mesleğini icra eden tüm hemşirelerimize teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının sonrasında Dr. Mehmet Karav, “Anne Baba Çocuk İletişiminde Bilinçaltı Yaklaşımlar” başlıklı bir konferans verdi. İletişimin bir süreç olduğunu ve iletişimle kişide davranış değişikliğinin amaçlandığını ifade eden Dr. Karav, etkili iletişimde karşımızdakini dinlemenin önemli olduğunu söyledi.

“Çocuğunuzun dilinden konuşursanız, çocuğunuzun doğru ve yanlışı öğrenmesini sağlarsınız.” diyen davetli konuşmacı çocukların mutlu ve kendine güvenli bireyler olarak yetişmeleri için ailelerin, uykuya daldıktan sonra çocuklara üç dört kelimeden oluşan yedi olumlu cümleyi 21 gece üst üste tekrar etmesi tavsiyesinde bulundu.

Çocukları değiştirmenin ailenin kendini değiştirmesinden geçtiğine dikkat çeken Dr. Mehmet Karav, yeteri kadar sevgi gösterilmeyen çocuğun agresifleştiğini ifade ederek küçük yaşta çocuklara sorumluluk bilincinin aşılanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Program; davetli konuşmacı Dr. Mehmet Karav, etkinlik sponsorları ve etkinlikte emeği geçenlere teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.